Rudarji ugnali prvake

Domžalčani so na drugi tekmi pod vodstvom Vlada Badžima (prvo proti Kopru so dobili) nadaljevali z neprepričljivimi predstavami, čeprav so imeli v Velenju tudi nekaj smole.

Nekajkrat jim je veselje preprečil domači vratar Savić, nekajkrat adomači branilci, v enem primeru pa tudi okvir vrat. Posledica neučinkovitosti je zmaga Rudarja, ki je Domžale tudi prehitel na prvenstveni razpredelnici.

Uvodne minute so minile v previdni igri z obeh strani. Tako je preteklo kar nekaj časa, da so gledalci videli prvo priložnost in to stoodstotno pred domačimi vrati.

Benko je z desne strani žogo podal neoviranemu Žinku, ta pa je streljal točno v noge dobro postavljenega Savića. To je bil v prvem delu edini neposredni strel na domača vrata, prav toliko so jih sprožili domači.

A z eno razliko, njihov edini poskus je našel pot v mrežo, to pa je zasluga njihovega najboljšega strelca Junuzovića, ki je žogo po natančni podaji Jeseničnika z leve strani lepo umiril, nato pa jo z močnim udarcem spravil za hrbet vratarja Brljaka. Slednji je v vratih zamenjal poškodovanega Nemca.

Drugi del se je začel z močnim Brezičevim strelom od daleč, ki ga je Savić z nekaj težavami zaustavil, v 57. minuti pa bi lahko svojo vodstvo povišali Velenjčani. Zajc je stekel sam pred Brljaka, a je domžalski vratar dobil medsebojni dvoboj. Gostje so imeli terensko premoč, bili so nevarnejši, toda Savič je bil razpoložen.

V 71. minuti pa je bil po strelu Breziča nemočen, a ga je rešila vratnica. Domači vratar je bil že premagan tudi v 87. minuti. Benko je žogo že poslal prek njega proti golu, a je v zadnjem hipu žogo z golove črte izbil Cipot. Gostje so veliko poskušali s streli od daleč, toda neuspešno. Tak je bil tudi zadnji poskus Kirma, po katerem je žoga zletela čez gol.

SORODNE NOVICE

DELI NA