Rudarska porcija
Rudar je v 19. krogu Prve lige v Velenju premagal Domžale s 6:0 (4:0).

Knapi so v obračunu pred tem krogom četrte in pete ekipe, ki sta bili tudi točkovno poravnani, predvsem v prvem polčasu povsem nadigrali Domžalčane, ki pa so že v drugi minuti ostali brez izključenega vratarja Nejca Vidmarja. Številčno prednost so gostitelji znali izkoristiti in s štirimi goli v prvem polčasu hitro odločiti zmagovalca.

Rudar ima po 19 tekmah 27 točk in je še vedno četrti, Domžale pa ostajajo pri 24 točkah in so šeste.

Velenjčani so silovito začeli tekmo in že po 16 minutah vodili s 3:0. Že v drugi minuti je vratar gostov Nejc Vidmar po napaki Luke Elsnerja v kazenskem prostoru podrl Mateja Podlogarja, zakrivil enajstmetrovko in dobil rdeč karton.

V domžalska vrata je stopil Izidor Balažič, vendar mu ni uspelo ustaviti strela Luka Žinka z bele točke. V 12. minuti si je napako na svoji polovici privoščil Lucas Horvat, Podlogar je žogo podal za hrbet domžalske obrambe do Leona Črnčiča, ta pa nesebično do Elvisa Bratanovića, ki je vodstvo Rudarja podvojil.

Bratanović je bil strelec tudi tretjega velenjskega gola, ko je v 16. minuti unovčil novo Podlogarjevo podajo. Po hitrem visokem vodstvu so se domači malce "umirili" in tudi Domžalam pustili akcijo ali dve, še najnevarnejši pa so bili gosti v 35. minuti, ko je z glavo poskusil Damir Pekič, in v 45. minuti, ko je Darko Zec z nekaj metrov zgrešil cilj.

Ob koncu polčasa so Velenjčani dokončno odločili tekmo v svoj prid, ko je Podlogar v 44. minuti lepo "spodkopal" žogo čez domžalskega vratarja za 4:0.

"Petarda" v Velenju je odjeknila v 52. minuti, ko je Podlogar z lepim "lobom" ukanil Balažiča in zabil svoj drugi gol na tekmi. Domžale so poskušale doseči vsaj častni gol, imele nekaj obetavnih napadov, vendar jim žoge ni uspelo spraviti za hrbet domačega čuvaja mreže Gregorja Finka. Niti Pekiču, ki je v 75. minuti iz bližine za las zgrešil.

Že v 71. minuti pa bi kaj lahko domači zabili še šesti gol, vendar je Balažič dobro posredoval po Bratanovićevem strelu z dobrih desetih metrov, v 81. minuti pa je Denis Klinar zatresel le zunanji del mreže domžalskih vrat. Končni izid je v sodniškem dodatku postavil Amel Mujaković z natančnim strelom z enajstih metrov.

SORODNE NOVICE

  • 23.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Velenja, s tekme 19. kroga Prve lige Rudar - Domžale.

DELI NA