S peto zmago Olimpija že druga
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 11. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali velenjski Rudar z 2:1 (2:1).

Olimpija : Rudar 2:1 (2:1)

Strelci: 1:0 Nikezić (24./11 m), 1:1 Rošer (32.), 2:1 Omladič (42.).

Olimpija: Đafić, Jović, Fink, Delamea Mlinar, Zarifović, Božič, Lovrečič, Zorc (od 65. Baskera), Omladič, Vicente (od 45. Šporar), Nikezić.

Rudar:
Rozman, Jeseničnik (od 69. Bakarič), Berko, Stakić, Jahić, Rotman, Radujko, Bratanović, Črnčič (od 57. Bizjak), Rošer (od 82. Firer), Podlogar.

Rumeni kartoni: Fink, Omladič; Rošer, Jahić, Berko.
Rdeč karton: Fink (90.).

Ljubljančani pod vodstvom Andreja Razdrha še naprej nizajo zmage. Današnji uspeh proti Velenjčanom je bil že četrti zapored, s čimer so se zeleno-beli vsaj začasno prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Na drugi strani je Rudar s šestim porazom v sezoni šele na devetem mestu.

Čeprav je bila Olimpija v uvodu boljši tekmec, priložnosti v prvih 20 minutah ni bilo. Ko je Rudar začel vzpostavljati ravnotežje na igrišču, pa so zeleno-beli povedli. Senad Jahić je v 24. minuti v kazenskem prostoru storil prekršek nad Bobanom Jovićem, Nikola Nikezić pa je uspešno izvedel strel z bele točke za vodstvo z 1:0. Po golu se je igra malce razživela in v 32. minuti je Rudar izenačil.

Uroš Rošer je s 35 metrov s prostega strela podal v kazenski prostor, žogo je eden izmed njegovih soigralcev zgrešil, kar pa je zmedlo Elvisa Džafića, tako da je končala v mreži. Takoj zatem je imel na drugi strani Nikezić priložnost za novo vodstvo Olimpije, vendar je Matjaž Rozman njegov nizek strel ukrotil. Brez moči pa je bil slednji v 42. minuti, ko je Nik Omladič izvrstno izvedel prosti strel z 20 metrov, ko je žogo poslal mimo živega zidu v mrežo za 2:1.

V uvodu drugega polčasa sta ekipi sicer kazali živahno predstavo, v kateri pa so manjkali zaključni streli. Prvega nevarnejšega v tem delu igre je v 62. minuti sprožil Jaka Bizjak, ki je z razdalje le za malce zgrešil cilj. V 66. minuti je na drugi strani nekaj dela Rozmanu naložil Omladič, a je ostalo pri 2:1. Tudi nadaljevanje je minilo v odprti predstavi, v kateri pa je bilo pravih priložnosti le za vzorec.

Nogometaši ene in druge ekipe so nekajkrat prišli do zaključnih strelov, ki pa so bili po večini nenatančni. Tik pred koncem tekme je moral predčasno z igrišča Matic Fink, ki je dobil drugi rumen karton, a ker je bilo to praktično zadnje dejanje na tekmi, Velenjčani niso mogli unovčiti številčne premoči.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA