Šaleški derbi knapom
 CM Celje je 15. krogu Prve lige doma izgubilo proti Rudarju z 2:3 (2:0).

Velenjski nogometaši so še na deveti tekmi zapored ostali neporaženi. Še več, na celjski Areni Petrol so po izvrstni prvi polovici drugega polčasa prišli do zmage, šeste v prvenstvu, in se utrdili na četrtem mestu.

Na drugi strani so domačini, ki so po prvem polčasu vodili z dvema zadetkoma, vpisali sedmi poraz in ostajajo pri 18 točkah v sredini lestvice.

Tekma je bila v prvih 20 minutah relativno enakovredna, vmes so imeli rahlo pobudo Velenjčani, toda Celjani so v 24. minuti povedli. Akcijo je začel Zoran Pavlovič, večino dela pa je nato sam opravil Denis Popović, ki je na koncu tudi matiral Bobana Saviča. Po golu so bili nevarnejši domačini, ki so v 39. minuti podvojili prednost.

Na robu kazenskega prostora je streljal Sebastjan Gobec, žoga se je odbila do Iztoka Močivnika, ki je bil sam pred Savičem in ga tudi premagal. Do konca polčasa je imela domača vrsta še dve priložnosti, na drugi strani pa prav tako Rudar, posebej v 42. minuti bi lahko Elvis Bratanović znižal zaostanek, a je z glavo iz ugodnega položaja žogo poslal čez gol.

Drugi polčas so bolje začeli Velenjčani, ki so v 51. minuti tudi zadeli. Po podaji iz kota je pred golom do žoge nekoliko srečno prišel Sebastjan Berko in jo s "pomočjo" Miroslava Radulovića spravil za hrbet Amela Mujčinovića. Le sedem minut pozneje so knapi izenačili. Z leve strani je podal Aleš Jeseničnik, Damjan Trifković pa je s strelom "iz prve" zatresel celjsko mrežo.

Isti igralec je v 64. minuti poskrbel za popoln preobrat, ko je z lobom zadel za 3:2. Po zadetku se je igra malce umirila, gosti pa so znali do konca zadržati prednost ter se veseliti zmage. V 85. minuti so sicer domači še zapretili prek Damirja Marijana, ki je z glavo le malce zgrešil cilj, blizu izenačenja pa bili v 90. minuti, ko sta streljala Klemen Medved in Tadej Kotnik.

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Celja,  s tekme 15. kroga Prve lige Celje - Rudar.

DELI NA