Savinjski derbi knapom
CM Celje je v 15. krogu Prve lige izgubilo proti velenjskemu Rudarju z 0:4 (0:3).

Čeprav so se Velenjčani v Celju veselili visoke zmage, je bilo dogajanje na igrišču bolj izenačeno, kot kaže končni izid. Res je, da bi Velenjčani lahko že v prvem polčasu zabili pet golov, toda na drugi strani so si tudi Celjani priigrali spodobno število spodobnih priložnosti, a je realizacija močno šepala.

Na koncu je tako zmaga vendarle zasluženo pripadla Rudarju, ki je predvsem v prvem polčasu znal izkoristiti vrzeli v celjski zadnji vrsti. Rudar, ki se je vodilnemu Kopru približal le na tri točke, tako ostaja na drugem, medtem ko so Celjani padli na peto mesto.

Potem ko je Dvorančić v uvodu tekme zapravil izjemno priložnost za Celjane, so Velenjčani hitro stvari obrnili v svoj prid. Najprej je Tomažič-Šeruga v deveti minuti izkoristil podajo Jeseničnika in zadel za 1:0, slabih deset minut pozneje pa so knapi vodili že z 2:0. Andjelković je namreč po mnenju sodnika Šarta v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Mujakovića in tako "zakrivil" enajstmetrovko. Slednjo je zanesljivo izvedel Cipot.

Velenjčani so celjsko obrambo spet osmešili v 36. minuti, ko se je Mujaković lepo izognil "ofsajd zanki", dobil žogo pred vratarjem Mujčinovićem in lepo s pomočjo leve vratnice zadel v daljši kot. Strelec tretjega velenjskega gola bi se lahko veselil tudi v 42. minuti, vendar se je Mujčinović izkazal, dve minuti pozneje pa je nemogoče zgrešil Trifković, ki je bil povsem sam tri metre pred vrati, a žogo poslal mimo cilja.

Velenjčani so drugi polčas začeli tako, kot so končali prvega. Izjemno priložnost sta imela Mešić in Trifković, ki sta se znašla pred celjskimi vrati. Akcijo je zaključil Mešić, ki pa ni zadel povsem praznega gola domačinov. Na drugi strani sta bila najbolj razpoložena Dvorančić in Trifković, ki sta nizala priložnost za priložnostjo, a žoga nikakor ni našla poti mimo Savića. Slednji se ni pustil presenetiti niti Bezjaku v 65. minuti.

Gosti so visoko zmago potrdili v 86. minuti, ko je Lo Duca učinkovito končal protinapad. Kaj lahko bi padel tudi peti zadetek v celjsko mrežo, a je na srečo gostiteljev ob poskusu Trifkovića dobro posredoval domači čuvaj mreže Mujčinović.

SORODNE NOVICE

DELI NA