Še 23. zmaga za Maribor

Maribor je v 32. krogu Prve lige v gosteh premagal Domžale z 2:0 (0:0).

Nogometaši Maribora so minuli teden odpirali šampanjec in pet krogov pred koncem državnega prvenstva v sezoni 2011/12 slavili jubilejni deseti naslov državnih prvakov, na današnjem obračunu v Domžalah pa so izbranci Darka Milaniča dosegli 23. zmago v tej sezoni, Domžalčani pa - ob desetih zmagah in šestih neodločenih izidih - doživeli 16. poraz.

Po uvodnem otipavanju je prvič zadišalo po golu v 19. minuti, ko so Mariborčani izpeljali kombinirano akcijo, Robert Berič pa je bil po podaji Dejana Trajkovskega za las prekratek. Slovenski prvaki so bili v nadaljevanju aktivnejši, v 30. minuti pa so jih le "centimetri" ločili do zadetka, po strelu Aleša Mertlja z 22 metrov pa je žoga zletela tik ob desni vratnici domačih vrat.

Le dve minuti kasneje so zagrozili tudi domačini, po podaji Liridona Osmanaja pa je Igor Radovanović streljal prek vrat. V končnici prvega dela so si gosti priigrali še dve priložnosti, a je bil domači vratar Nejc Vidmar obakrat na pravem mestu. Najprej je zaustavil poskus v prvem delu aktivnega Agima Ibraimija, nato pa še Etiena Velikonje.

V začetku drugega polčasa so Mariborčani povedli. Po kotu Gorana Cvijanoviča je žoga zadela Topića in se skotalila čez golovo črto. V 57. minuti so se igralci iz štajerske prestolnice veselile novega zadetka, zanj pa je po natančnem strelu z dvajsetih metrov poskrbel Ibraimi. Milaničevi izbranci so tudi v nadaljevanju prevladovali, strel Beriča z dvajsetih metrov je Vidmar ubranil, Mertljev poskus iz razdalje pa je končal ob desni vratnici.

Domači strateg Stevan Mojsilović je skušal z menjavami osvežiti igro svoje ekipe, a Mariborčani niso popuščali niti za ped. Vseskozi so nadzirali gostitelje in osvojili nove točke, ob bolj zbrani igri pa bi lahko dosegli še bolj prepričljivo zmago.

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Domžale - Maribor
    Oglejte si izjavi iz Domžal, s tekme 32. kroga Prve lige Domžale - Maribor.

DELI NA