Še traja urok Bonifike
Luka Koper je v 20. krogu Prve lige doma premagala Olimpijo z 2:0 (0:0).

Olimpija znova ni zmogla premagati uroka koprske Bonifike in zmagati. Tretji medsebojni dvoboj v sezoni so bolje začeli domači, hitri Matej Pučko je v sedmi in 17. minuti pobegnil po levi strani, vendar se pred vratarjem zeleno-belih Elvisom Džafićem ni najbolje znašel.

V 31. minuti so imeli Koprčani na voljo kot, po katerem je Džafić stekel v prazno, Davor Bubanja pa z nekaj metrov z glavo žoge ni zmogel poslati v mrežo. V 38. minuti so imeli priložnost za zadetek tudi gosti. Valenčič je dobro streljal s 16 metrov, vendar se je z obrambo izkazal koprski vratar Igor Nenezić. Tik pred iztekom prvega polčasa pa je bil blizu zadetku še Dare Vršič, ki pa je s strelom iz kota neposredno zadel vratnico gola domače ekipe.

V drugem polčasu so imeli gosti rahlo terensko premoč na sredini, domači pa so v polprotinapadih prežali na svoje priložnosti. Eno takšnih so dočakali v 63. minuti, ko je Davor Bagarič z natančnim predložkom zaposlil Adnana Aganovića, slednji pa je bil hitrejši od gostujočih branilcev in žogo mimo Džafića poslal v mrežo.

Nogometaši Olimpije so nato poskušali predvsem iz prekinitev, vendar Vršič s prostih strelov danes ni bil najbolj učinkovit. Koprčani pa so bili vseskozi nevarni v protinapadih, a v 87. minuti Bubanja in v 88. minuti Miran Osterc - ta je tik pred tem vstopil v igro - nista premagala dobro razpoloženega vratarja Ljubljančanov.

Osterc pa je nato v 91. minuti na rutiniran način pokazal mlajšim soigralcem, kako se izkorišča protinapade ter je še drugič na tekmi premagal Džafića za zasluženo zmago Koprčanov.

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Kopra, s tekme 20. kroga Prve lige Koper - Olimpija.

DELI NA