Sedem golov v LV!
Maribor je v 8. krogu Prve lige v Ljudskem vrtu premagal CM Celje s 5:2 (2:2).

Nogometaši Maribora so prepričljivo opravili s celjskim moštvom, njihova zmaga pa bi lahko bila še višja, če bi izrabili vse priložnosti. Celjani so v prvem polčasu igrali dokaj odprto in taka igra se jim je obrestovala, v drugem pa so se odločili za obrambno taktiko, ki pa je bila zanje pogubna.

Vijoličasti so v uvodnih minutah imeli pobudo, toda v 6. minuti so gostje nepričakovano dosegli zadetek. Po spodrsljaju ALeša Mejača je žoga prišla do Romana Bezjaka, ta jo je podal Iztoku Močivniku, celjskemu napadalcu pa ni bilo težko zatresti mreže. V 22. minuti so gostitelji izenačili, potem ko je Marcos Tavares podal žogo Dejanu Mezgi, ta pa jo je s kakšnih 12 metrov od gola Celjanov zabil v mrežo Amela Mujčinoviča.

Štiri minute pozneje je za vodstvo vijoličastih poskrbel Arghus, ki je po kotu z leve strani skočil najvišje in z glavo zatresel mrežo gostov. A le pet minut pozneje so se spet veselili Celjani. Napako v obrambi Maribora je izrabil Iztok Močivnik, žogo podal do Bezjaka, temu pa je ni bilo iz bližine težko poriniti v mrežo.

Drugi polčas je mineval v premoči mariborskega moštva, na gol pa je bilo treba čakati do 67. minute, ko je Martin Milec podal žogo z desne strani do Daliborja Volaša, ta pa jo je s kakšnih desetih metrov poslal za hrbet Mujčinoviča.

V 81. minuti je bilo že 4:2 za gostitelje, gol pa je s kakšnih 25 m z natančnim udarcem dosegel Dejan Mezga, piko na i boljši igri in visoki zmagi pa je v zadnji minuti tekme postavil še Aleš Mertelj.

SORODNE NOVICE

  • 11.09.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor - Celje
    Oglejte si izjavi s tekme 8. kroga Prve lige Maribor - Celje.

DELI NA