Sedem golov v Lendavi
Nafta je v 10. krogu Prve lige premagala velenjski Rudar s 5:2 (2:2).

Tradicionalna tekmeca sta odločno zaigrala na zmago: Rudar zavoljo boja za sam vrh, Nafta v želji, da se otrese dna lestvice. Po nesrečnem porazu v Kopru so domači proti drugouvrščeni ekipi nastopili brez Jankovića, Koplarovicsa in kapetana Ošlaja, v 30. minuti pa se je poškodoval še Bunc, ki je danes praznoval 34. rojstni dan.

Začetek je potrdil napovedi o napadalni igri in že v 7. minuti se je mreža prvič zatresla. Po prekršku Bukovca je Omladič mojstrsko zadel z 18 metrov levi zgornji kot nemočnega vratarja Murka. Pet minuta zatem je Sebök pobegnil obrambi gostov, vratar Savič ga je zrušil na nedovoljen način, Mujakovič pa je z 11-metrovke izenačil na 1:1. V 33. minuti je
Matjašec priigral 100-odstotno priložnost Čehu, vendar je slednji zadel le vratnico.

Že v naslednji minuti so Lendavčani vodili: po akciji Mujakoviča in Vassiljeva je iz težkega položaja z desne strani zadel Miljkovič. Veselje je bilo kratkotrajno, saj je Tolimir le dve minuti kasneje s pravim "evrogolom" s 30 metrov zadel levi zgornji kot. Mreža se ob njegovem strelu sicer ni zatresla, a je stranski sodnik odločno pokazal na center.

V drugem polčasu ritem igre ni splahnel, a je bilo manj priložnosti in razburjenj. Lendavčani so prišli do novega vodstva v 70. minuti. V hitrem nasprotnem napadu je bil Volaš hitrejši od gostujočega vratarja Savića, ki je medtem zapustil svoja vrata, ta pa ga je spretno obšel in mojstrsko zadel levi spodnji kot.

Zmago domače zasedbe je potrdil Miljković. Po visokem predložku je slabo posredoval Savić, Miljković pa je s požrtvovalnim dejanjem povišal na 4:2. Piko na i je postavil Borut Gerenčer, ko je z roba kazenskega prostora s silovitim strelom zadel levi spodnji kot velenjskih vrat in na najlepši možni način zaokrožil lepo predstavo domače ekipe.

SORODNE NOVICE

DELI NA