Sedem golov v Novi Gorici
HIT Gorica je v 16. krogu Prve lige premagala Interblock s 4:3 (1:2).

Novogoričani so kljub alarmantnemu stanju v ekipi in zadnjem mestu na prvenstveni razpredelnici pogumno krenili v dvoboj z Ljubljančani. Trener Vladan Mladenović je po zastoju srca še vedno v ptujski bolnišnici, poškodovanemu Velikonji se je pridružil Galešič, pa tudi Komel, Pirih, Mlakar in Mevlja imajo zdravstvene težave, za nameček pa je kaznovan tudi Balažic.

Na drugi strani je stal Interblock, ki se je pred kratkim sporazumno zaradi slabega finančnega stanja razšel s prvo ekipo, a so golobradi Ljubljančani že dokazali, da so pod budno taktirko Borivoja Lučića, ki novogoriški tabor za nameček dobro pozna, trd oreh za vse tekmece v Sloveniji.

Mlada ljubljanska ekipa je tudi v novogoriškem športnem parku dokazala, da je željna nogometa, si prvo priložnost priigrala v peti minuti, v deveti pa povedla. Najprej je bil nevaren Majcen, a je domači vratar Žilić njegov strel ubranil, odbito žogo pa je v gol potisnil Andres Paez.

Le tri minute pozneje je bil spet nevaren Majcen, za neučinkovitost pa so bili gostje kaznovani minuto za tem, ko je Osterc gostiteljem priigral enajstmetrovko, Demirović je z bele točke zadel le vratnico, a je Osterc že v naslednji akciji po predložku s kota zadel z glavo in izenačil.

Tudi po izenačenju so bili nevarnejši varovanci trenerja Lučića in Andres Paez je Ljubljančanom vnovič priigral vodstvo, ko je z glavo podaljšal pot žogi v domačo mrežo. V končnici so imeli nekaj več od igre Primorci.

Tudi v drugem delu se je nadaljevala prevlada Novogoričanov, ki so glede na zadnje mesto na lestvici nujno potrebovali nove točke v boju za obstanek. Po umirjenem začetku je že v 52. minuti za izenačenje poskrbel Cvijanović, ki je bil najbolj spreten v boju za odbito žogo. Ko je moral dve minuti kasneje zaradi drugega rumenega kartona v slačilnico Rapnik, pa
so se priložnosti domačih stopnjevale in Đukić je 69. minuti gostiteljem zagotovil prvo vodstvo na tekmi, zmago pa je deset minut pred koncem potrdil Brečević.

Mlada ljubljanska ekipa se sicer ni predala, imela je nekaj priložnosti, Zadnikar je v sodnikovem podaljšku celo znižal na 4:3, gostje so imeli nato še eno priložnost, točke pa so vseeno ostale ekipi iz novogoriškega športnega parka.

SORODNE NOVICE

DELI NA