Šest golov na Ptuju
Labod Drava je v 33. krogu Prve lige izgubila proti HIT Gorici z 2:4 (0:2).

Ptujčani bodo točke za rešitev pred nazadovanjem v drugo ligo morali iskati v zadnjih treh krogih. Danes so na domačem igrišču imeli priložnost, da se vsaj izenačijo s predzadnjim Interblockom, toda bleda predstava skozi večino tekme pač ni mogla prinesti nič drugega kot novega poraza.

Tako ima Drava, ki je tekmo po izključitvi Marka Roškarja v 84. minuti končala le z deseterico, za predzadnjimi Ljubljančani zdaj tri točke zaostanka, Gorica pa se je vsaj začasno prebila na tretje mesto.

Novogoričani so do vodstva prišli v 13. minuti, ko je bil po kotu Admirja Kršića ob drugi vratnici z glavo uspešen Goran Cvijanović. Tudi po zadetku so bili Primorci boljši tekmec na zelenici in si pred drugim zadetkom priigrali še tri (pol)priložnosti prek Enesa Demirovića, Milana Osterca in Ivana Brečevića.

Prav slednji pa je v 36. minuti poskrbel za podvojitev goriške prednosti. Osterc je na levem boku opravil večino dela, podal v sredino do Brečevića, ta pa je s petih metrov zadel.

V drugem polčasu so se morali domači usmeriti v napad, kar je gostom ponudilo veliko prostora za protinapade. Enega teh je že v 47. minuti izkoristil Osterc, ki je prodrl skozi razredčeno domačo obrambo, preigral še vratarja in povišal na neulovljivih 3:0.

Čeprav so imeli Novogoričani vse niti igre v svojih rokah, je Ptujčanom v 59. minuti le uspelo zatresti mrežo. Abdul Razak Ekpoki je izkoristil napako Vasje Simčiča in izpuščeno žogo potisnil v prazno mrežo.

Isti igralec je v 79. minuti kljub temu, da so imeli nadzor nad tekmo gosti, znižal na 2:3. Doris Kelenc je podal iz kota, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Ekpoki in zabil svoj drugi gol na tekmi.

Tistim navijačem Drave, ki so upali, da se tekma lahko konča vsaj s točko, pa je upe hitro razblinil Goran Galešić, ki je v 85. minuti natančno izvedel prosti strel z roba kazenskega prostora.

SORODNE NOVICE

DELI NA