Šest golov v Kranju
Triglav Gorenjska je v 32. krogu Prve lige izgubil proti Domžalam z 2:4 (0:3).

V ekipi Domžal, ki je v prvenstvu na drugem mestu in se še bori za naslov prvaka - zlasti po sobotnem spodrsljaju vodilnih Mariborčanov proti lendavski Nafti -, zaradi poškodb ni bilo Roka Hanžiča, Blaža Brezovačkega, Lucasa Horvata, Nika Cimpriča, Matica Seferovića in Amerja Krcića.

Za obračun proti Triglavu, ki je na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice in se bori za obstanek v elitni druščini, sta manjkala tudi Sead Zilić, ki je zaradi bolezni izpustil večino treningov v zadnjih dveh tednih, in Brazilec Juninho, ki je v soboto povil prvorojenca Maxa.

Kljub temu so Domžalčani napadli že od začetka tekme, imeli žogo večinoma v svojih nogah, prvo lepo priložnost pa je že v 8. minuti zapravil Tadej Apatič, ko je s kakšnih dvajsetih metrov meril nekoliko previsoko.

Terensko premoč pa so gosti prvič nadgradili že v 16. minuti, ko je Apatič prodrl po levi strani, prišel do kazenskega prostora, kjer mu je žoga ušla. Domači branilci so jo skušali izbiti, a neuspešno, saj se je žoga odbila do Mata Šimunovića, ta pa je s 16 metrov iz voleja neubranljivo zadel v zgornji desni kot vratarja Žana Pelka.

Slednji se je sicer večkrat izkazal po podjetnih akcijah Domžalčanov, a vnovič je bil premagan v 33. minuti, ko je na 2:0 za goste povišal Marko Drevenšek, ko je Pelko nespretno posredoval pri prostem strelu Apatiča, odbito žogo pa je v prazno mrežo brez težav poslal Drevenšek.

Že šest minut pozneje so gosti vodili že s 3:0, ko so dolgo časa kombinirali okoli kazenskega prostora Triglava; Darko Topić, ki se je vključil v napad, je podal na desno do Florenta Azirija, ki je poslal predložek na drugo vratnico, tam je bil popolnoma sam Damir Pekič, ki mu s šestih metrov z glavo ni bilo težko zadeti.

Do konca prvega dela igre so imeli Domžalčani še nekaj priložnosti, a se je izkazal Pelko, tik pred odhodom na odmor pa so zapretili tudi gostitelji, ko je Ajdin Redžić po desni strani prodrl v kazenski prostor Domžal. Poizkušal je s podajo na drugo vratnico, a je pred Dejanom Burgarjem uspešno odbil Luka Elsner. Žoga je spet prišla do Redžića, ki jo je namestil Roku Brajiču; ta je poskušal s strelom pod prečko, a je vratar Darko Brljak uspešno posredoval.

Tudi drugi del so odločneje začeli Domžalčani, a prvi so do zadetka prišli gostitelji, ki so izkoristili priložnost, ko so izvedli lepo akcijo na polovici Domžal. Gregor Romič je med gostujočimi branilci našel Matica Severja, ki je rutinirano s strelom v spodnji levi kot v 58. minuti premagal nemočnega vratarja gostov Brljaka in zaostanek gostiteljev znižal na 1:3.

Čeprav si gostitelji niso priigrali veliko priložnosti na tekmi, pa so imeli tokrat odlično realizacijo - drugo lepo priložnost je izkoristil Rok Dolžan v 72. minuti. Najprej je bil na desni strani pri žogi Brajič, nato je dobro podal na drugo vratnici, kjer so Domžalčani pozabili na Dolžana, ki je iz neposredne bližine z glavo brez večjih težav poslal žogo v mrežo.

A gosti se niso pustili zmesti in so nadaljevali z lepimi akcijami; eno od njih so kronali še s četrtim zadetkom v 86. minuti. Šimunović je izvajal kot z desne strani, v sredini kazenskega prostora je našel povsem samega Darka Zeca, ki je z glavo natančno meril v spodnji levi kot domačih vrat. Domžalčani so zasluženo slavili zmago in se vodilnemu Mariboru približali na vsega šest točk zaostanka.

SORODNE NOVICE

  • 08.05.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav-Domžale
    Oglejte si izjavi po tekmi 32. kroga Prve Lige Triglav-Domžale.

DELI NA