Šest golov vrtnic
HIT Gorica je v 34. krogu Prve lige premagala Interblock s 6:1 (2:0).

Belo-modri iz Nove Gorice so s pričakovano zmago proti Interblocku obdržali možnosti za osvojitev mesta, ki vodi v evropska tekmovanja.

Za tretjo Olimpijo imajo dva kroga pred koncem točko zaostanka, čakata pa jih še dve tekmi: proti Nafti doma in proti Rudarju v gosteh. Interblock, ki ima tri točke prednosti pred zadnjo Dravo, pa bo igral še z Rudarjem doma in Mariborom v gosteh.

Novogoričani so v dežju hitro prišli do vodstva. Že v deseti minuti je Ivan Brečević z glavo unovčil podajo Gorana Cvijanovića iz kota. V 18. minuti so svoj prvi strel sprožili tudi gosti, Mateju Rapniku pa je veselje preprečila prečka.

Več znanja in sreče so imeli domačini v 32. minuti, ko je po prostem strelu Enesa Demirovića gostujoče branilce prehitel Aris Zarifović, prvi prišel do žoge in jo iz neposredne bližine zabil v mrežo.

Tudi v drugem polčasu so bili boljši tekmec Primorci, ki so bili blizu tretjega zadetka v 58. minuti, ko se je za strel z 20 metrov odločil Danijel Rakušček, gostujoči vratar Ažbe Jug pa je žogo odbil v vratnico.

V 68. minuti se je domačim navijačem prvič po dolgi poškodbi predstavil Etien Velikonja, ki je sicer nekaj priložnosti dobil že na prejšnji tekmi na Ptuju.

V 77. minuti so Novogoričani dokončno razrešili vse dvome o zmagovalcu, saj je po prostem strelu Admirja Kršića odbito žogo z glavo ljubljansko mrežo pospravil Milan Osterc. Gosti so nato dosegli častni zadetek.

V 80. minuti je Kršić v svojem kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Matica Finka, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Josip Iličić. Že minuto pozneje pa so Ljubljančani iz svoje mreže pobrali novo žogo, za 4:1 je namreč z 12 metrov zadel Cvijanović, za 5:1 je s svojim drugim golom na tekmi - tokrat z roba kazenskega prostora - poskrbel Osterc v 84. minuti, končnih 6:1 pa je v 90. minuti postavil Dragoljub Nikolić.

SORODNE NOVICE

DELI NA