06.08.2022 | Prva liga Telemach
Slavje Domžal pri Bravu

Bravo - Domžale 0:1 (0:1)

* Stadion Žak, sodniki: Obrenović, Kasapović, Brezovar.
* Strelec: 0:1 Durdov (11.).
* Bravo: Orbanič, Križan, Jakšić (od 26. Španring, od 46. Vodeb), Milić, Kavčič, Trontelj, Nsana (od 74. Puconja), Trdin (od 60. Kramarič), Kurtović, Šaranić, Štor (od 74. Maružin).
* Domžale: Mulalić, Alić, Klemenčič, Đurić, Schoissengeyr, Ilenič, Husmani, Jo. Pišek (od 68. Ja. Pišek), Markuš, Durdov (od 82. Podlogar), Jakupović.
* Rumen karton: Alić.
* Rdeč karton: /

Tako kot v petek Sežančani so tudi nogometaši Domžal v četrtem krogu prišli do prve zmage v novem prvenstvu, po dveh remijih in porazu so tokrat zmagali na gostovanju pri Bravu. Varovancem Simona Rožmana se je obrestovala ofenziva v uvodnih minutah tekme, ko so dosegli gol, nato pa so se dobro postavili na igrišču, nadzorovali položaj, tekmecem pa niso dopustili nevarnejše priložnosti.

Domžalčani so tekmo začeli napadalno, obrambi gostiteljev povzročali kar nekaj težav, a do 11. minute jim je manjkal nevarnejši zaključni strel. Takrat pa so si priborili žogo na levi strani igrišča, Benjamin Markuš je stekel v kazenski prostor, preigral Gašperja Trdina, nato pa pred golom našel Ivana Durdova. Ta je žogo sprejel s hrbtom obrnjen proti vratom, se zagradil, obrnil in jo mimo vratarja Matije Orbaniča poslal v mrežo.

Po doseženem golu so Domžalčani pobudo prepustili Ljubljančanom, nekajkrat še poskušali s streli od daleč, v tem elementu je bil aktiven Jošt Pišek, toda prave nevarnosti za vratarja Orbaniča do odmora ni bilo več, veliko dela pa ni imel niti domžalski vratar Ajdin Mulalič, njegovo edino resno posredovanje v prvem polčasu je bilo v sodnikovem dodatku, ko je z glavo streljal Ivan Šaranić.

Hrvat je bil tudi ob koncu drugega polčasa, v katerem priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani, še najbližje zadetku, ko je poskusil s strelom z 18 metrov, toda Mulalić je bil na mestu.

Domžale bodo v naslednjem krogu gostile Maribor, Bravo pa bo gostoval v Celju.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.08.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Domžale
    Bravo po porazu na mestnem derbiju pričakuje Domžalčane, ki še čakajo na prvo zmago. Kdo bo boljši?

DELI NA