24.09.2023 | Prva liga Telemach
Slavje Kopra v Ljudskem vrtu

Maribor - Koper 0:1 (0:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Šmajc, Gabrovec, Brezar.
* Strelec: 0:1 Nkada (40.).
* Maribor: Jug, Žinič, Mitrović, Uskoković, Urata (od 68. Guerrico), Lorber, Antolin, Repas (od 46. Laušić), Feta (od 46. Kolar), Božić (od 68. Soudani), Skuka (od 46. Castro).
* Koper: Koprivec, Pabai, Prce, Mittendorfer, Pavlovič, Ankrah (od 55. Vešner Tičić), Omladič, Orazov (od 77. Groznica), Ruedl (od 29. Nkada), Barišič, Osuji (od 77. Jelenič).
* Rumeni kartoni: Žinič, Jug, Guerrico, Uskoković; Pabai, Omladič, Osuji.
* Rdeči karton: /.

Mariborska kriza se nadaljuje. Potem ko so Štajerci iz ekipe na samostojno vadbo poslali Josipa Iličića, so izbranci Damirja Krznarja prikazali novo v večini tekme bledo predstavo, za nekaj svetlejših trenutkov sta poskrbeli le vrnitvi Marka Kolarja in El Hilela Soudanija, ki sta tudi imela nekaj priložnosti ob koncu tekme.

A so te ostale neizkoriščene, tako da je Kopru tri točke prinesel gol Timotheja Nkade. Primorski klub je tako zadržal korak z vodilnim Celjem, medtem ko je Maribor že devet točk za vodilno ekipo, na zadnjih petih tekmah je osvojil le dve točki.

Uvod tekme ni ponudil kake resne priložnosti za eno ali drugo ekipo, je pa imel Koper vajeti igre v svojih rokah. V 18. minuti so Štajerci prek Aljaža Antolina izvedli prvi strel na tekmi, a ta ni povzročil težkega dela Janu Koprivcu.

Gostujoči strateg Zoran Zeljković je že v 29. minuti opravil prvo menjavo, v napadalni del ekipe je namesto Andraža Ruedla poslal Nkado. Prav ta je v 40. minuti tudi zadel za koprsko vodstvo, iz bližine je na drugi vratnici izkoristil podajo Maksa Barišića z leve strani.

Mariborčani so protestirali, češ da so Koprčani pred tem naredili dva prekrška, nad Nemanjo Mitrovićem in Xhulianom Skuko, a je ostalo pri zadetku. Domači, ki so jim gledalci namenili nekaj žvižgov ob koncu polčasa, so imeli eno priložnost za izenačenje, a ne Skuki ne Luki Uskokoviću z glavo ni uspelo usmeriti žoge proti vratom.

Domači strateg je med polčasoma opravil tri menjave, vendar so Koprčani prvi zagrozili, ko je v 53. minuti nenatančno meril Nik Omladič. V 59. minuti se je na drugi strani za strel od daleč odločil Erico Castro, vendar žogo poslal le v Koprivčevo naročje.

V 67. minuti so Koprčani izpeljali obetaven protinapad, a je Barišić na koncu slabše streljal, tako da je Jug žogo ujel, brez težav pa je bil tudi Koprivec po Uskokovićevem poskusu z glavo v 72. minuti. V 76. minuti je dotlej najlepšo priložnost za Maribor zapravil povratnik po poškodbi Soudani, ko je zgrešil z odprtim strelom malce znotraj kazenskega prostora.

V 81. minuti je zgrešil cilj tudi drugi povratnik po poškodbi pri Mariboru Kolar, tako kot tudi Nkada pri Kopru tri minute pozneje. Nkada je malce zatem izgubil še dvoboj ena na ena z Jugom, akcije pa so si sledile ena za drugo, tako da je tudi Kolar še enkrat ogrozil Koprivca, ki se je moral izkazati v 88. minuti.

Maribor bo v 10. krogu v četrtek gostil Radomlje, Koper pa bo gostoval pri Olimpiji.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Koper
    Deveti krog Prve lige Telemach bo v nedeljskem večeru postregel še s spopadom Maribora in Kopra. Štajerci so na zadnjih štirih tekmah osvojili zgolj dve točki, Primorci pa so v minulem krogu ustavili nalet Celja.

DELI NA