19.09.2021 | Prva liga Telemach
Slavje Mure v Mariboru

Maribor - Mura 1:2 (1:1)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana), Kordež (Dol pri Ljubljani).
* Strelci: 1:0 Voloder (33.), 1:1 Kous (36.), 1:2 Gorenc (88.).
* Maribor: Jug, Mutavčić (od 92. Kronaveter), Mitrović, Voloder, Martinović, Sikošek, Makoumbou, Repas, Alvir (od 92. Vancaš), Žugelj (od 58. Šturm), Mudrinski (od 73. Kotnik).
* Mura: Obradović, Karničnik, Maruško, Gorenc, Kous, Šturm, Kozar, Lorbek (od 83. Lotrič), Horvat, Škoflek (od 69. Klepač), Maroša.
* Rumeni kartoni: Mitrović, Sikošek, Voloder; Šturm.
* Rdeči karton: Mitrović (47.).

V nogometnem zakulisju je pred osrednjo tekmo devetega kroga zaokrožila informacija, da trener Mariborčanov Simon Rožman ne bo vodil svojih varovancev na dvoboju proti Sobočanom. V štajerskem klubu te novice niso želeli komentirati, obračun zadnjih državnih prvakov iz Murske Sobote in podprvakov iz Maribora pod vodstvom 38-letnega trenerja iz Štor pa se je v Ljudskem vrtu končal z zmago prekmurskih nogometašev.

Mura se je po zmagi prebila na četrto mesto. Za vodilnim Koprom zaostaja pet, šestouvrščeni Maribor pa šest točk.

Obračun pred 2800 gledalci so bolje pričeli domači nogometaši, ki so si prvo priložnost priigrali že v peti minuti, ko se je po globinski podaji Roberta Voloderja v lepi priložnosti znašel Nino Žugelj, po njegovem strelu pa se je izkazal vratar Matko Obradović. Le dve minuti kasneje je dalmatinski vratar v dresu Sobočanov znova sijajno posredoval po kombinirani akciji Mariborčanov in zaključnem strelu Srba Ognjena Mudrinskega iz neposredne bližine.

V nadaljevanju je igra v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, v "šahovski predstavi" pa se ne eni ne drugi niso priigrali nobene resne priložnosti za zadetek. Tako je bilo vse do 32. minute, ko so Mariborčani znova izpeljali nevarno akcijo, po podaji Marka Alvirja z leve strani in strelu Mudrinskega z glavo pa je bil znova na pravem mestu Obradović. Po kotu z leve strani pa so Štajerci povedli po močnem in natančnem strelu slabo pokritega Voloderja z desetih metrov.

Veselje mariborskih nogometašev je bilo kratko, le tri minute kasneje so Sobočani v svojem prvem resnem napadu izenačili na 1:1. Levji delež je opravil Amadej Maroša, ki je lepo preigral dva mariborska branilca in podal do Žige Kousa, ki je z močnim in natančnim strelom izenačil na 1:1.

V končnici prvega polčasa je zagrozil še Tomi Horvat, njegov strel z roba kazenskega prostora pa je švignil mimo desne vratnice domačega vratarja Ažbeta Juga.

Mariborčani so začetku drugega polčasa obnemeli, glavni sodnik Rade Obrenović je stebru domače obrambe Nemanji Mitroviću pokazal drugi rumeni karton in pot v slačilnico. Prekmurci sprva niso unovčili številčne premoči na igrišču. Še najbližje zadetku so bili v 62. minuti, ko je bil po ostrem predložku Žana Karničnika z desne strani malenkostno prekratek Klemen Šturm. Le tri minute kasneje se je z 18 metrov za strel odločil tudi Žiga Škoflek, ki je streljal mimo desne vratnice.

V končnici tekme pa so državni prvaki vendarle dosegli zmagoviti gol. Po kotu z desne strani je žoga v rame zadela Jana Gorenca in končala v mreži mariborskega vratarja Juga za končno zmago z 2:1.

Mura bo v prihodnjem krogu gostovala v Sežani, Maribor pa bo gostil Celje. Obe tekmi bosta v četrtek, 23. septembra.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.09.2021 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Nedeljski večer bo minil v znamenju štajersko-prekmurskega obračuna. Kaj bo prineslo srečanje, ki je lani odločilo bitko za prvaka?

DELI NA