15.03.2023 | Prva liga Telemach
Slavje Olimpije na derbiju v Celju

Celje - Olimpija 0:1 (0:0)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Antič, Habibović, Jug.
* Strelec: 0:1 Bristrić (82.).
* Celje: Obradović, Karničnik, Nemanić, Zec, Štefulj, Vrbanec, Popović, Kouter (od 46. Zabukovnik), Bizjak, Matko (od 87. Kargbo), Bajde (od 46. Ikwuemesi).
* Olimpija: Vidovšek, Crnomarković, Ratnik, Krefl, Krdžalić, Lasickas (od 59. Aldair), Sešlar (od 26. Estrada), Posavec (od 58. Sualehe), Elšnik, Kvesić, Rui (od 75. Bristrić).
* Rumeni kartoni: Bajde; Sešlar, Rui, Lasickas, Crnomarković, Ratnik, Elšnik.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so večji del drugega polčasa hodili po robu, na koncu pa se iz knežjega mesta vračajo z vsemi tremi točkami. Zmagoviti gol je v 82. minuti po lucidni podaji Maria Kvesića dosegel rezervist Admir Bristrić.

Nogometaši iz slovenske prestolnice imajo po dvajseti zmagi v elitni domači ligi še naprej 16 točk naskoka pred drugouvrščenimi Mariborčani, ki so danes v gosteh premagali Bravo, osmoljenci današnje medsebojne tekme pa ostajajo na tretjem mestu z zaostankom 19 točk.

Ljubljančani so si v začetku tekme priigrali dve (pol)priložnosti. V sedmi minuti je Timi Max Elšnik z 22 metrov streljal mimo leve vratnice domačega vratarja Matka Obradovića, tri minute kasneje pa se je po kotu Ljubljančanov z leve strani izkazal domači napadalec Gregor Bajde, ko je v gneči hladnokrvno s prsmi žogo podal do domačega vratarja in odpravil nevarnost pred svojimi vrati.

V prvem polčasu so si dokaj "rezervirani" domači igralci iz mesta ob Savinji edini obetavni priložnosti priigrali v 23. minuti. Najprej se je po strelu Bajdeta z 12 metrov izkazal gostujoči vratar Matevž Vidovšek, po kotu z leve strani pa so Ljubljančani v zadnjem trenutku zaustavili nov poskus celjskega napadalca.

V prvi polovici tekme so si zadnjo priložnost priigrali Ljubljančani, po prostem strelu Elšnika z roba kazenskega prostora je žoga oplazila celjsko vratnico.

Drugi polčas je minil v absolutni prevladi Celjanov. Že po 18 sekundah igre je nigerijski rezervist Chukwubuikem Ikwuemesi prodrl mimo ljubljanske obrambe in sprožil močan strel, žogo pa je z golove črte izbil Aljaž Krefl.

Med 47. in 48. minuto so Celjani uprizorili serijo nevarnih strelov v režiji Denisa Popovića, Lovra Bizjaka, Ikwuemesija in Aljoše Matka. Ljubljančani so se panično reševali iz kočljivih položajev. Na koncu so z zvrhano mere sreče svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

Domači nogometaši so "zavohali kri" tekmecev iz slovenske prestolnice. V nadaljevanju so bili zelo nevarni, v 54. minuti je po prostem strelu z 20 metrov Popović zadel okvir vrat.

Španski strateg na ljubljanski klopi Albert Riera je z nekaterimi svežimi močmi skušal urediti vrste svojih varovancev, a mu je to uspelo le za nekaj minut. Med 68. in 70. minuto so si nogometaši iz mesta grofov priigrali dve novi imenitni priložnosti. V obeh je bil v glavni vlogi Ikwuemesi, ki se je najprej izognil prepovedanemu položaju in se znašel sam pred ljubljanskim vratarjem, v dvoboju "1 na 1" pa je bil uspešnejši Vidovšek. Le dve minuti zatem je 23-letni vratar ljubljanske ekipe z bravurozno obrambo zaustavil tudi strel z glavo Ikwuemesija po kotu z leve strani.

V drugem polčasu povsem izgubljeni Ljubljančani so v 82. minuti le dosegli zmagoviti gol. Po lucidni podaji nogometaša iz BiH Kvesića je zadel njegov rojak Bristrić, ki je v igro vstopil v 75. minuti.

V zaključku tekme so Celjani znova močno pritisnili proti ljubljanskim vratom. V sodnikovem podaljšku sta bila blizu zadetku David Zec in Hrvat Daniel Štefulj, njuna strela - tako kot številni drugi v drugem polčasu - pa nista našla poti do ljubljanske mreže.

Zasedba iz Celja bo v prihodnjem krogu v soboto, 18. marca, gostila Domžale, ljubljanska pa bo dan kasneje gostovala v Murski Soboti.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Olimpija
    Celje je z zmago v Kopru znova ujelo Maribor, grofje pa bodo v sredo izzvali še vodilno Olimpijo, ki je v prejšnjem krogu izgubila z Domžalami. Lahko Celjani še tretjič to sezono prekrižajo načrte zmajev?

DELI NA