Slavje grenkega priokusa
Čakali smo šest let. Dolgo, predolgo obdobje. Vmes se je dogajalo marsikaj, prestajali smo krizo, vzpone in padce. Ob vsakem smo le še bolj zavihali rokave in prav na letošnji dan zmage uresničili želje po vrnitvi trofeje v najbolj nogometno mesto v državi. Pozitivna energija se je čutila povsod: na ulicah, v kavarnah, celo branjevke na trgu ali prodajalke v trgovinah so zadnje dni imele le eno vprašanje: a bomo zmagali?

Čeprav je moštvo izgubilo tri od zadnjih štirih tekem, se je v Ljudskem vrtu na tekmi proti MIK CM Celju zbralo več kot devet tisoč ljudi. Prepoznali so ves trud med sezono in ustvarili ozračje, ki je primerljivo s tistimi na tujih stadionih. In se spodobi za tekme, ko se odloča o prvaku. Toliko čustev, kot se jih je sprostilo v sobotnem večeru, se redko sreča na enem mestu. Ljudje v Mariboru živijo z nogometnim klubom in še posebej intenzivno doživljajo najpomembnejše trenutke. V soboto smo z osvojitvijo osmega državnega naslova izpisali novo poglavje v klubski zgodovini. Igralci in strokovni štab so na igrišču potrdili, zakaj so najboljši v državi. S tribun so prihajali dodatni impulzi, eksplozija navdušenja ob zadnjem sodniškem žvižgu je pomenila olajšanje ob vmesnem šestletnem postu.

Slavje pa je žal imelo grenak priokus. In se je hitro končalo. Ko smo izvedeli, da so se naši navijači pri preskoku ograje poškodovali, je naslov ostal v senci. Četudi je bil tako nestrpno pričakovan. Obžalujemo, kar se je zgodilo in vsem poškodovanim želimo čim prejšnje okrevanje. NK Maribor je naredil vse, kar je v naši moči, da bi pomemben dogodek izvedli skrajno odgovorno. Ob pridobitvi dovoljenja za organizacijo tekme smo se odločili za nadstandardno varovanje, v skladu z dogovorom smo poskrbeli za dodatno število varnostnikov, za dodatne moči v medicinski oskrbi in v gasilski straži.

Na osnovi dogovora smo si pri PU Maribor za dodatno pomoč pri varovanju tekme izposodili kar 260 elementov ograj. V izogib srečanju obeh navijaških skupin smo od jutranjih ur zaprli Mladinsko ulico. V zadnjih minutah tekme pa so čustva prevladala razumu. Kot organizatorju tekme je preskok navijačev s praktično vseh strani stadiona eden izmed najhujših scenarijev, vendar ga, kljub izpolnjenim vsem varnostnim ukrepom, nismo mogli preprečiti. Dolžni smo bili in smo tudi poskrbeli, da se tekma privede do uradnega konca.

Izpostaviti je potrebno, da poškodbe, ki so jih utrpeli naši navijači, niso posledica medsebojnega obračunavanja ali vandalizma, ampak izključno posledica preskoka ograje na južni tribuni, kar pa obžalujemo, kot je bilo že navedeno. Hkrati se za povzročene nevšečnosti v dramatični končnici opravičujemo tudi gostujoči ekipi iz Celja in se ji zahvaljujemo za korekten odnos v celotnem poteku dvoboja.
 
Nogometni klub Maribor

Vir: www.nkmaribor.si

SORODNE NOVICE

  • 14.05.2009 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor dobil kazen
    Disciplinski sodnik NZS je izrekel kazni za dogodke v 33 krogu PLTS.
  • 10.05.2009 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor je prvak!
    Maribor je v 33. krogu premagal MIK CM Celje.

DELI NA