Sodni dan v Novi Gorici

Nogometaši Luke Kopra so v 25. krogu Prve lige v Novi Gorici premagali Olimpijo z 1:0 (1:0).

Vodilni Koprčani so s 17. zmago v državnem prvenstvu zadržali sedem točk prednosti pred drugouvrščenimi Mariborčani. Njihova zadnja žrtev so bili v mestu vrtnic nogometaši Olimpije, a vprašanje je kako bi se tekma razpletla, če desetminutna prekinitev zaradi neurja s točo ne bi zaustavila "ofenzive", ki so jo v drugem polčasu uprizorili igralci iz slovenskega glavnega mesta.

Koprčani so do pomembnih treh točk v boju za naslov državnega prvaka prišli na preizkušen način. Že po treh minutah je Amir Karič poslal uporaben predložek do Mirana Pavlina, ki je z natančnim strelom z glavo premagal mladega ljubljanskega čuvaja mreže Jana Oblaka.

V prvem polčasu so bili "gostitelji" boljši nasprotniki, Saša Božičič v 9. in 15. ter Dare Vršič v 45. minuti pa niso zmogli premagati Oblaka. Ljubljančani so v prvem polčasu edini strel sprožili v 27. minuti, a je poskus Enesa Rujoviča z roba kazenskega prostora koprski vratar Ermin Hasič zaustavil.

V drugem polčasu je na igrišče pritekla "druga Olimpija". V naslednjih 20 minutah je bilo nemogoče našteti priložnosti, ki so jih zapravili igralci v zelenih dresih. V 48. minuti je Enes Handanagič v kazenskem prostoru podrl Davorja Škerjanca, strel Mirana Purovića z bele točke pa je z bravurozno obrambo zaustavil Hasič.

Čez dve minuti je Rujovič lepo podal do Luke Prašnikarja, njegov strel z glavo pa je Hasič z neverjetno obrambo odbil v vratnico. V 60. minuti je razpoloženi Rujovič poslal lep predložek, poskus Purovića z glavo pa je Hasič zaustavil na golovi črti. Čez pet minut se je hitri Rujovič znašel sam pred vrati Hasiča, a je streljal mimo desne vratnice.

Odrešitev za domačo vrsto je prišla v 67. minuti, ko je zaradi hudega naliva in toče glavni sodnik Miran Bukovec prekinil tekmo. Po dobrih desetih minutah odmora so igralci prišli na igrišče, v vaterpolskih razmerah za igro pa si je Olimpija edino priložnost priigrala v 84. minuti, ko se je Brazilec Joao Gabrile Da Silva v 84. minuti zapletel pred Hasičem in ostalo je pri zmagi koprske ekipe na začasnem delu v Novi Gorici.

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: Koper - Olimpija
    Oglejte si izjavi po tekmi 25. kroga Prve lige Luka Koper - Olimpija.

DELI NA