Šok v Ljudskem vrtu
Maribor je v 23. krogu Prve lige izgubil proti Nafti z 0:1 (0:1).

Da je dolga zima poskrbela za pozno cvetenje vijolic, je potrdila tudi tekma z Nafto. Mariborčani, ki v polstoletni tradiciji vedno stavijo na spomladanski del sezone, še vedno niso ujeli pravega ritma.

Glavna težava je predvsem učinkovitost.

Na spolzkem terenu in v deževnem vremenu se na zelenici domačega stadiona, kjer še pogrešajo spomladansko vegetacijo, niso najbolje znašli.

To je že drugi zaporedni poraz na domačem igrišču, v zadnjih treh tekmah pa so Mariborčani osvojili zgolj točko, tako da so se jim Domžale približale le na pet točk zaostanka. Na drugi strani so Lendavčani po odmevni zmagi lažje zadihali in so čvrsto v sredini lestvice.

Mariborčani so imeli pobudo, a so bili ob zaključku akcij neučinkoviti. Pred lendavskimi vrati je bila pogosto gneča, toda brez pravega učinka. Spet pa se je v vrstah vijoličastih razprla luknja v obrambnih vrstah. Najprej proti Gorici, v slovenskem derbiju jih je reševal Matej Radan, zdaj pa tudi proti Nafti.

V 21. minuti so se Lendavčani praktično prvič znašli pred golom in zadeli. Aleksandru Rajčeviću je ob posredovanju na robu kazenskega prostora spodrsnilo, žoga je prišla do Vedrana Vinka. Ta je podal v sredino neoviranemu Nikoli Oluiću, ki je po tleh zatresel mrežo. Naval Maribora ni prinesel preobrata.

V drugem polčasu je domači trener Darko Milanič okrepil napad z Etienom Velikonjo in Gabrielom Da Silvo. Maribor je spet imel pobudo, gostujoči vratarji pa imajo kot po pravilu v Ljudskem vrtu izjemne večere. Tako je tudi Aleš Ajlec z obrambami v obup spravljal domače napadalce.

S tribun je bilo večkrat slišati žvižge. Res je, da so se Mariborčani trudili izid izenačiti, toda v tem niso bili uspešni. V 87. minuti je prosti strel s 25 metrov sprožil Marcos Tavares, Ajlec pa je z odličnim posredovanjem žogo odbil v kot. Po izvajanju kota je imel priložnost še Nejc Potokar z glavo, tudi takrat pa žoga ni našla poti v mrežo.

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Maribor-Nafta
    Oglejte si izjavo po tekmi 23. kroga Prve lige Maribor-Nafta.

DELI NA