Šokota dvakrat v polno
CM Celje je v 23. krogu Prve lige izgubilo proti Olimpiji z 1:3 (0:0).

Ljubljanski nogometaši nadaljujejo z uspešnimi spomladanskimi nastopi, saj so dvema neodločenima izidoma dodali še tretjo zmago. Tokrat so povsem zasluženo slavili v Celju, kjer so bili posebej v drugem polčasu izrazito boljši tekmec od domače vrste.

Spet se je izkazal Tomo Šokota, ki je dosegel dva gola. Olimpija je tako potrdila četrto mesto na lestvici, Celjani pa ostajajo na predzadnjem.

Celjani so tokrat nastopili brez kaznovanih Ivana Firerja in Sebastjana Gobca, Olimpija pa je bila še vedno brez Saše Ranića in Nika Omladiča, na začetku drugega polčasa pa je moral zaradi poškodbe iz igre eden ključnih vezistov Olimpije Dalibor Radujko.

Obe ekipi sta sicer v prvem polčasu pokazali precej previdno igro brez priložnosti, pri domačih sta med drugim poskusila Zoran Pavlovič in Rok Štraus, pri gostih pa Anej Lovrečič in Boban Jović, a vsi so bili precej daleč od zadetka.

Povsem drugače je bilo v uvodu drugega polčasa, saj so Ljubljančani že v 50. minuti povedli. Anej Lovrečič se je odločil za strel od daleč in premagal nemočnega Amela Mujčinovića. Sedem minut pozneje so gosti povedli že z 2:0. Mujčinović je v kazenskem prostoru napravil prekršek nad Enesom Rujovićem, zanesljiv izvajalec enajstmetrovke pa je bil Tomo Šokota.

V tem delu igre so bili domačini v povsem podrejenem položaju, saj niso nevarneje ogrozili gostujočega vratarja, še več, prav lahko bi gosti še oplemenitili zmago, saj sta v 78. minuti poskusila tako Dare Vršič kot Lovrečič, a so domačini odnesli celo kožo.

V izdihljajih tekme so gledalci videli še dva zadetka, na njihovo žalost po enega na vsaki strani. Najprej je v prvi minuti sodniškega dodatka po Štrausovi podaji Roman Bezjak znižal na 1:2, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je Šokota po protinapadu Rujovića z drugim zadetkom na tekmi potrdil zasluženo zmago Olimpije.

SORODNE NOVICE

  • 16.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Celje-Olimpija
    Oglejte si izjave po tekmi 23. kroga Prve lige Celje-Olimpija.

DELI NA