Šokota prinesel zmago
Hit Gorica je v 20. krogu Prve lige doma izgubila proti Olimpiji z 1:3 (1:2).

Ljubljančani so v Novi Gorici po torkovem domačem remiju na zaostali tekmi proti Rudarju prišli do tako želene prve zmage v drugem delu prvenstva.

Potem ko se na prvi tekmi ni izkazal, je bil danes Tomo Šokota z dvema zadetkoma eden najzaslužnejših za šesto zmago zeleno-belih, s katero so se slednji prebili na šesto mesto na lestvici, tik pred današnjega tekmeca.

Za četrtim mestom zdaj zaostajajo le za točko, za tretjim pa za devet.

Novogoričani na tekmi niso mogli računati na Enesa Demirovića, Welleja N'Daya, Amedeja Vetriha, Daliborja Stojanoviča, Krisa Jogana in Admirja Kršića, Olimpijin strateg Dušan Kosič, ki je v primerjavi s torkovo zaostalo tekmo opravil eno menjavo v začetni enajsterici (v obrambo se je vrnil Boban Jović namesto Davida Kašnika), pa je pogrešal le Alena Vučkića in Mitjo Kovačeviča.

Tekma v prvih 20 minutah ni ponudila posebnih nogometnih užitkov. Toda prvo resnejšo akcijo so Ljubljančani končali z zadetkom. Saša Ranić je v 23. minuti v kazenskem prostoru podal pred gol, kjer je bil v dvoboju in skoku z Arisom Zarifovićem močnejši in spretnejši Tomo Šokota in z glavo zadel za 1:0.

Le štiri minute pozneje so gostitelji izenačili. Goran Galešić je podal za ljubljanske branilce, kjer se je znašel Sandi Arčon, ki je na koncu uspešno zaključil akcijo za 1:1. Toda Ljubljančani so kmalu spet povedli. V 33. minuti je po kotu žoga prišla do Milana Andjelkovića, ki je z glavo podal pred vrata, tam pa je bil najspretnejši Dalibor Radujko in zadel za 2:1.

Olimpija je vodstvo še povišala hitro po začetku drugega polčasa, ko se je drugič na tekmi med strelce vpisal Šokota. Domači trener David Peršič je z menjavami poskusil rešiti, kar se je rešiti dalo, vendar njegovi igralci pri sicer ne preveč pogostih zaključnih strelih niso bili dovolj natančni.

Niti v končnici tekme novogoriški nogometaši niso našli poti skozi ljubljansko obrambo, na drugi strani pa se zeleno-beli razumljivo niso več podajali v brezglave napade, temveč pametno branili in tudi obranili zanesljivo prednost.

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Gorica - Olimpija
    Oglejte si izjave po tekmi 20. kroga Prve lige Gorica - Olimpija.

DELI NA