Sosedje brez zmagovalca
Nogometaši Maribora in Laboda Drave so se v tekmi 8. kroga Prve lige razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Državni prvaki iz Maribora nadaljujejo z neprepričljivimi predstavami, saj v svojem Ljudskem vrtu niso uspeli premagati niti sosedov s Ptuja. Ko so vodili z 2:1, je bilo malo tistih, ki so verjeli, da bodo Ptujčani osvojili točko, toda Borut Semler je vendarle poskrbel, da se je zgodilo ravno to.

Po njegovem zadetku so Mariborčani sicer napadli z vsemi močmi, toda zmagovitega zadetka jim ni uspelo doseči, tako da so njihovi navijači stadion spet zapuščali razočarani. Maribor se vse bolj oddaljuje od vrha, ki je njihov edini cilj.

Domači navijači so hladen tuš doživeli že v četrti minuti. Po napaki Elvedina Džiniča je Ricardo De Sousa sam prišel pred domača vrata in brez težav premagal vratarja Marka Ranilovića. Toda domače igralce to le ni zmedlo. Pet minut pozneje bi lahko izenačil Marcos Tavares, toda vratar Miha Bratušek je žogo izbil v kot, v 15. minuti pa je za izenačenje vendarle poskrbel Dejan Školnik, ki je po podaji Tavaresa s 16 metrov dosegel pravi evrogol.

V 30. minuti je bil na drugi strani blizu izjemnega zadetka tudi Rok Kronaveter, vendar mu je veselje preprečil prečnik. Do odhoda na odmor je bilo nekaj polpriložnosti na obeh straneh, toda ostalo je 1:1. Dejan Mezga je prišel do prve priložnosti drugega dela, vendar Bratušek se ni pustil premagati.

Tri minute pozneje je Marko Balažič v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Zorana Pavloviča, enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Dragan Jelič. A veselje ni bilo posebej dolgo. V 75. minuti je lepo podajo Semler spretno izkoristil za izenačenje.

Šest minut pred koncem je sreča obrnila hrbet tudi gostiteljem. Mihelič je podal do Jeliča, ta je streljal, toda žoga je udarila v prečnik. Do konca je imel priložnost še Tavares, toda Bratušek je postal junak tekme, žogo je s konicami prstov odbil v kot in svojemu moštvu priboril dragoceno točko.

SORODNE NOVICE

DELI NA