Sosedski derbi Celjanom

Na sosedskem derbiju moštev, ki sta v minuelm obdobju izkazovali dobro formo, so bili boljši Celjani, ki tako ostajajo na drugem mestu lestvice in so celo zmanjšali zaostanek za vodilnimi Mariborčani.

Toda do zmage niso prišli na lahek način. Rudar je večji del tekme vodil in junak tekme je postal domači nogometaš Jure Travner, ki je najprej izenačil, nato pa še asistral za vodilni zadetek.

Velenjčani so prišli v vodstvo že v 6. minuti, ko je Perić po prodoru poslal žogo proti vratom Celjanov, ta pa se je od Andjelkovića odbila v gol. Zadetek je nekoliko upočasnil igro in v prvem delu so se zgodili še poskus Velenjčana Grbića, ter strela domačih nogometašev Biščana, ki je poskusil z lobom, in Štrausa, ki je slabo streljal po prodoru v kazenski prostor.

V nadaljevanju so Celjani neuspešno lovili izid vse do 61. minute, ko je po kotu najvišje skočil Travner in z glavo dosegel izenačujoči zadetek. Isti nogometaš je sedem minut pred koncem po levi pobegnil obrambi, podal v sredino in Argentinec Sacripanti jo je poslal za Savićev hrbet.

V končnici tekme so "knapi" napadali na vso moč in Sulejmanović je od daleč tudi zadel vratnico, po kateri jo je Mujaković spravil čez golovo črto, a je bil v prepovedanem položaju.

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2008 | Prva liga Telekom Slovenije
    Nov sosedski derbi
    Nogometaši Mik CM Celja bodo še drugič zapored igrali na Areni Petrol, tokrat pa je njihov nasprotnik velenjski Rudar.

DELI NA