Sosedski derbi Goričanom
Prek 1000 navijačev v Ajdovščini si je ogledalo severnoprimorski obračun. HIT Gorica je potrdila dobro formo s petim uspehom v zadnjih šestih tekmah in se je s tem povzpela na 4. mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Primorje, ki je bilo slabše v vseh elemetih igre, ostaja na predzadnjem mestu.

V uvodnih minutah tekme se je igra dogajala bolj ali manj na sredini igrišča. V 24. minuti je Ostojič nepravilno zaustavil Velikonjo in iz prostega strela je Kršić meril natančno ter povedel goste v vodstvo. Nekaj trenutkov kasneje je Kršić znova ustrelil, žoga se je znašla pri povsem osamljenemu Velikonju, ki pa z 10 metrov ni uspel ukaniti domačega vratarja Neneziča.

Tudi v nadaljevanju Primorje ni zmoglo resneje ogroziti goriških vrat, “vrtnice” pa so v 48. povišale vodstvo, ko je Mladen Kovačević nanizal dva domača branilca in poslal žogo za hrbet nemočnega Neneziča. Za Primorje je izjemno priložnost zapravil Šaranović, ki je s petih metrov poslal žogo mimo vrat.

Zasluženi zmagi Goričanov je piko na i postavil Mladen Kovačević, ki je v 77. minuti prejel podajo Osterca na sredini igrišča in nato zadel po lepem samostojnem prodoru. Po izključitvi Balažica (prejel je drugi rumeni karton) je Primorje vendarle doseglo častni zadetek z igralcem več. Šaranovića je v 16-metrskem prostoru podrl Kršić in Selimi je bil natančen z bele točke.




SORODNE NOVICE

DELI NA