Sosedski derbi brez golov
CM Celje in Rudar sta se v 33. krogu Prve lige razšla z neodločenim izidom 0:0.

Sosedski derbi Celjanov in Velenjčanov se je končal brez zmagovalca. To pomeni, da tri kroge pred koncem obe ekipi še ostajata v igri za tretje mesto. Celje ima toliko točk kot tretja Gorica (46), Rudar pa tri manj.

Pri domačih so zaradi kartonov in poškodb manjkali Milan Andjelkovič, Domagoj Duspara in Saša Bakarič, pri Velenjčanih pa Boban Savič, Almir Sulejmanović, Rusmin Dedić, Aleš Jeseničnik, Miha Golob in Fabijan Cipot.

Na tekmi, ki je v prvih 15 minutah ponudila kar dinamično in enakovredno igro, so najprej zapretili gosti, ko je v deveti minuti domačega čuvaja mreže Amela Mujčinoviča preizkusil Nedzbedin Selimi.

Če Celjani, ki so dvakrat neuspešno zahtevali tudi najstrožjo kazen (po igranju z roko Alema Mujakovića in prekršku Davida Tomažiča Šeruge), v prvih 30 minutah niso zmogli nobene res nevarne akcije, pa je bilo povsem drugače v naslednjih desetih minutah.

V ospredju sta bila Rajko Rep na celjski in vratar Safet Jahić na velenjski strani. Slednji je namreč zaustavil dva poskusa celjskega nogometaša, najnevarnejšega v 37. minuti, po tretjem Repovem strelu pa je žoga zgrešila cilj.

Prvo nevarno akcijo v drugem delu so spet izpeljali Velenjčani, Denis Grbič je namreč domačega vratarja prisilil k odličnemu posredovanju. Sledilo je novo obdobje enakovredne, manj kakovostne, a še vedno odprte igre, ki je ponudila kar nekaj priložnosti, a strelci tokrat niso bili razpoloženi. Streli Repa, Aneja Lovrečiča in Sebastjana Gobca na celjski ter Daria Torbića na velenjski strani so bili premalo natančni.

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmevi: CM Celje - Rudar
    Oglejte si izjave po tekmi 33. kroga Prve lige CM Celje - Rudar.

DELI NA