Sosedski derbi knapom
 Velenjski Rudar je v 12. krogu Prve lige premagal CM Celje s 3:2 (1:1).

Velenjčani so po sedmih tekmah brez zmage končno vknjižili nove tri točke. Te so dosegli proti "sosedom" iz Celja.
 
Dvoboj je bil napet vse do konca, saj so domačini zmagoviti gol prek Mirze Mešića dosegli šele v sodniškem podaljšku drugega polčasa. "Knapi" so tako dosegli tretjo zmago v prvenstvu, Celjani pa ostajajo pri dveh.

Po previdnem začetku so si vodstvo iz sploh prve prave akcije na tekmi hitro priigrali Celjani, ki so povedli že v 11. minuti. V vlogi podajalca je bil Dragan Čadikovski, ki je zaposlil Romana Bezjaka, ta pa je Bobana Saviča nato premagal s strelom z roba kazenskega prostora.

Po golu so se prebudili tudi domači nogometaši, ki so imeli v 18. minuti priložnost za izenačenje, ko je po kotu iz prve poskusil Damjan Trifković, a mu je veselje preprečila vratnica, minuto pozneje pa je isti igralec z glavo meril previsoko. A slednji je imel več sreče v 32. minuti, ko je izvrstno izvedel prosti strel in s pomočjo desne vratnice izenačil izid ter tako kronal premoč Rudarja v zadnjih 15 minutah.

Uvod drugega polčasa ni navdušil, saj ne eni ne drugi ekipi ni uspelo priti do resnejše priložnosti. Malce boljši so bili Celjani, vendar so do vodstva prišli Velenjčani. V 71. minuti je Trifković lepo podal v prazen prostor do Rusmina Dedića, ki je bil zbran ob zaključku akcije in ugnal Amela Mujčinovića.

V zaključku tekme so do strelov prišli tudi Celjani, a ne Draganu Čadikovskemu ne Gorazdu Zajcu in tudi Sebastjanu Gobcu ni uspelo spraviti žoge v mrežo.

Toda minuto pred koncem rednega dela se je gostom vendarle nasmehnila sreča. Ti so izvedli lepo akcijo, ki jo je začel Marijo Močič, nadaljeval Simon Klun, ta pa je na koncu s peto podal do Čadikovskega, ki je izid poravnal. A že v naslednjem napadu so gosti znova klonili, z glavo je zadel Mešić in tako postavil končni izid.

SORODNE NOVICE

DELI NA