Sosedski derbi zmajem

Olimpija je v 27. krogu Prve lige v Ljubljani premagala Domžale z 2:0 (2:0).

Ljubljančani so po porazu v prejšnjem krogu v Murski Soboti danes znova zavili na zmagovalna pota. Tri točke so si zagotovili z zadetkoma v prvem polčasu, velja omeniti predvsem gol Dareta Vršiča, ki je mojstrsko zadel s prostega strela. Olimpija je s 13. zmago zadržala drugo mesto na lestvici. Na drugi strani pa so Domžale še 13. izgubile in ostajajo na sedmem mestu.

Kot pa so pred tekmo sporočili iz domžalskega tabora, se s sporazumnim dogovorom s klopi poslavlja trener Darko Birjukov, ki ga bo zamenjal srbski strokovnjak Stevan Mojsilović. Ta je bil pred tremi leti izbran za najboljšega trenerja v Črni Gori, v karieri pa je vodil Radnički Kovin, Dinamo Pančevo, Obilić in Mogren, bil pa je tudi pomočnik trenerja pri Crveni zvezdi.

Ljubljančani so že v uvodu tekme pokazali, da želijo popraviti vtis z zadnje tekme. Dalibor Radujko in Dare Vršič sta v drugi in četrti minuti ogrela dlani domžalskega vratarja Nejca Vidmarja, slednji pa je hitro tudi klonil. V sedmi minuti je Vršič izvedel prosti strel z desne strani dobrih 20 metrov od domžalskih vrat in s pomočjo prečke povedel Olimpijo v vodstvo.

Štiri minute zatem je znova poskusil Radujko, sledilo pa je obdobje ne tako razburljive igre (Dejan Djermanović je sicer v 26. minuti zgrešil gol za kak meter), ki jo je prekinil nov gol domačih. V 30. minuti je Nejc Skubic poslal visoko žogo nazaj do Luke Elsnerja. Ta je žogo slabo podal nazaj proti vratarju, tako da jo je prestregel Davor Škerjanc in jo poslal v prazno mrežo.

Po precej nerazburljivem uvodu drugega polčasa, ki so ga gostje v lovu na izenačenje začeli z novima igralcema, je šele v 61. minuti za prvo resnejšo nevarnost poskrbel Djordje Ivelja, ki je z 20 metrov meril le malce mimo leve vratnice. V 73. minuti se je Aneju Lovrečiču odprl prostor za strel na robu kazenskega prostora, vendar je meril preveč po sredini, tako da je imel Vidmar lahko delo.

Že v naslednji minuti sta proti domžalskemu vratarju stekla Vršič in Djermanović, vendar je bil prvi malce sebičen in ob poskusu preigravanja mu je Vidmar odvzel žogo. Takoj zatem je na drugi strani močno sprožil Dalibor Teinović z dobrih 25 metrov in zatresel prečko, kar je bila tudi zadnja velika priložnost tekme.

SORODNE NOVICE

  • 31.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Domžale
    Oglejte si izjavi iz Ljubljane, s tekme 27. kroga Prve lige Olimpija - Domžale.

DELI NA