Spet je odločil Vršič
Olimpija je v 15. krogu Prve lige doma premagala Triglav z 1:0 (0:0).

Ljubljanski nogometaši so proti zadnjeuvrščenemu Triglavu dosegli zelo želeno in pričakovano zmago, vendar so se morali zanjo potruditi, saj so se Gorenjci izkazali za čvrstega tekmeca, ki ni popuščal niti takrat, ko je imel igralca manj na igrišču.

Kot že ničkolikokrat letos je bil mož odločitve Dare Vršič, ki je Olimpijo vsaj začasno potisnil na drugo mesto.

Prvi polčas v Stožicah je prinesel kar nekaj lepih priložnosti na obeh straneh. Že v četrti minuti je Dejan Burgar meril malo mimo leve vratnice ljubljanskega gola, isti igralec je Aleksandra Šeligo zaposlil tudi pet minut zatem. V deseti minuti so zapretili tudi domačini (znova oslabljeni brez Elvisa Džafića, Antonia Delamee Mlinarja, Alena Vučkića, Nika Omladiča in Aneja Lovrečiča) prek Dareta Vršiča, ki je z diagonalnim strelom le za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Vršič je zatem še nekajkrat poskusil, a brez uspeha, zelo nevarni pa so bili gostitelji v zaključku prvega polčasa, ko je Miha Gracar zapored izvrstno posredoval po strelih Filipa Valenčiča, Daliborja Radujka in Davorja Škerjanca. V izdihljajih tega dela igre je na drugi strani David Bunderla žogo poslal le malce mimo gola.

Kmalu po začetku drugega polčasa pa so zeleno-beli povedli, ko je s prostega strela zadel kdo drug kot Vršič, ki je zabil že svoj 11. gol v sezoni. Po golu so odločneje v napad krenili tudi Kranjčani, vendar ob napakah pri podajah niso znali sestaviti spodobne akcije. Upi po ugodnem razpletu so se za Triglav, pri katerem tokrat nista igrala poškodovani Matic Sever in kaznovani Alen Krcić, razblinili v 70. minuti, ko je Tine Zornik dobil rdeč karton, potem ko je podrl Matica Finka, ki ni več imel žoge.

V zaključku tekme so predvsem domači še nekajkrat poskusili s streli (Boban Jović, Vršič, Valenčič), vendar se izid ni spremenil. V sodniškem dodatku so Ljubljančani izpeljali še hiter protinapad, v katerega so stekli štirje domači nogometaši proti enemu kranjskemu, vendar je ob koncu Marko Nunić zgrešil "nemogoče", nekaj trenutkov zatem pa se je - sam pred tekmečevim golom - zapletel, tako da je tudi ta priložnost ostala neizkoriščena.

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Triglav
    Oglejte si izjavi iz Ljubljane,  s tekme 15. kroga Prve lige Olimpija - Triglav.

DELI NA