Spremembe so koristile
Luka Koper je v 11. krogu Prve lige v Novi Gorici premagal Domžale z 2:0 (1:0).

Koprčani so po štirih zaporednih porazih le zmagali. In to kljub precejšnjim spremembam.

Vodstvo kluba se je namreč pred tekmo po slabem začetku sezone odločilo končati sodelovanje s trenerjem Nedžadom Okčićem in njegovim pomočnikom Oliverjem Bogatinovom.

Med kandidati za Okčićevega naslednika naj bi bil najresnejši kandidat Primož Gliha, ki je bil na današnji tekmi, omenja se tudi Igor Benedejčič. Ob tem pa velja še omeniti, da se v koprsko ekipo vračata Miran Pavlin in Amir Karič.

Koprski nogometaši, ki jih je danes vodil tehnični vodja Bogdan Ribaljčenko, so sicer tudi tokrat pogrešali poškodovanega Milana Osterca, medtem ko so Domžale - doživele so prvi poraz po petih zaporednih zmagah - igrale brez kaznovanih Damirja Pekiča, Tadeja Apatiča in Juninha. Že v 14. minuti pa so ostali še brez Roka Hanžiča, ki se je poškodoval (koleno), zamenjal ga je Nik Cimprič.

Igra v prvem polčasu ni navdušila peščice navijačev, ki so se zbrali na tribunah novogoriškega športnega prvaka. Pri Kopru so uvodoma (pol)priložnosti zapravili Mitja Brulc (vratar Darko Brljak je strel obranil), Danijel Marčeta (meril malo mimo gola) in Ante Tomić (streljal čez gol).

Nato pa so nekaj podobnih strelov zapravili tudi Domžalčani Ivan Knezović (z glavo meril malce premalo natančno), Marko Drevenšek (ta je poskusil dvakrat, s 30 metrov je namučil Ermina Hasića) in Jernej Smukavec. V izdihljajih tega dela igre pa je Koper povedel, ko je Blaž Brezovački zadel lastno mrežo po ostri podaji Marčete v kazenski prostor.

Uvod drugega polčasa prav tako ni ponudil posebnih razburjenj, v 56. minuti je od daleč spet nevarno sprožil Drevenšek, a malo mimo gola, na drugi strani pa je prav tako malce mimo z volejem v 69. minuti streljal Ivica Guberac. V 73. minuti je zaradi poškodbe igrišče zapustil koprski čuvaj mreže Hasić (trčil je s Knezovićem).

V teh trenutkih so državni prvaki pritisnili proti gostujočim vratom in se v 82. minuti veselili drugega zadetka. V protinapadu je Marčeta z desne strani podal v sredino do Eneja Jeleniča, ki je zadel za končnih 2:0.

SORODNE NOVICE

DELI NA