Sredinski obračun Kopru
Luka Koper je v tekmi 25. kroga Prve lige doma premagal Rudar s 3:1 (3:0).



V dvoboju moštev s sredine lestvice so bili uspešnejši domači nogometaši, predvsem po zaslugi izjemno učinkovitih minut ob koncu prvega polčasa, z novimi tremi točkami pa so tudi prehiteli Velenjčane in so zdaj peti.



A uvodne minute niso kazale na takšen razplet. Gostje iz Velenja so bili z igro kratkih podaj kar nekajkrat zelo nevarni in so resno ogrožali vratarja Ermina Hasića. V peti minuti je tako sam pred koprskega vratarja pritekel Leon Črnčič in močno streljal z desne strani, a je Hasić odlično posredoval in žogo odbil.



Deset minut pozneje je Damjan Trifkovič lepo podal do Uroša Rošerja, ta pa je iz bližine streljal mimo vrat domačih. Isti igralec je imel v 25. minuti novo priložnost, toda z osmih metrov je povsem osamljen streljal prek vrat Kopra. Kazen oziroma potrditev starega nogometnega pravila, da kdor ne da gola, ga dobi, je prišla po tretjini tekme.



V 32. minuti je Danijel Marčeta lepo zaposlil Adnana Aganoviča, ki je rutinirano iz bližine spravil žogo prek gostujočega vratarja. A to je bil šele začetek odličnih minut Kopra, saj je štiri minute pozneje po kotu iz gneče na 2:0 povišal Bojan Djukić, neverjetna serija domačih pa se je končala v 38. minuti, ko je po polprotinapadu pred vrata Rudarja po podaji Ivana Brečevića sam stekel Milan Osterc ter še on poslal žogo v mrežo.



V drugem polčasu je bila tekma bistveno bolj umirjena. Domači so imeli visoko prednost, gostje pa sicer jalovo premoč na sredini igrišča. A ob disciplinirani igri Koprčanov v obrambi Velenjčani niso imeli pravih možnosti za preobrat. Domači so naredili le eno napako, po strelu s kota je v 66. minuti z glavo natančno meril Luka Majcen in znižal na 1:3. Večjih priložnosti pa nato nista imela več ne domača zasedba ne Rudar, tako da se izid ni več spremenil.

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2012 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Koper - Rudar
    Oglejte si izjavi iz Kopra, s tekme 25. kroga Prve lige Koper - Rudar.



DELI NA