Štirinajsti krog za štirinajsti derbi
S 14. krogom Prve lige NZS se pozornost nogometne javnosti hitro preusmerja na domače klubsko dogajanje. Izjemno vroče bo namreč v Ljudskem vrtu, kjer se bosta pred kamerami TV SLO 2 udarila rivala, Olimpija in Maribor. Nič manj atraktivno ne bo na preostalih srečanjih, saj bodo ekipe iz dna prvenstvene lestvice kazale zobe višje rangiranim nasprotnikom.

Gorica - Aluminij – sobota, 20.10. / 15.00

Sodnik: Žnidaršič Andrej

Za prekrasen uvod v 14.krog Prve lige bosta ob popoldanskem terminu poskrbela Gorica in Aluminij. Goričani so v reprezentančnem premoru iskali rešitve za prekinitev mizerne forme, ki je razlog za le dve nabrani točki v zadnjih sedmih prvoligaških krogih. Pozitiven trend pa bodo skušali zadržati v taboru Aluminija in tako vztrajati na presenetljivo visokem mestu razpredelnice. Dvoboj nekdanjih državnih prvakov in novinca med prvoligaši bosta s strelskim spopadom skušala začiniti najboljša strelca, Dejan Žigon in Robert Kurež.


Rudar Velenje – Luka Koper – sobota, 20.10. / 18.00

Sodnik: Vinčić Slavko
Kaznovani: Guberac Ivica (Koper)


V Velenju bodo gledalci spremljali eno izmed najmanj predvidljivih tekem tega kroga, saj si bosta v roke segla trenerja, ki sta komajda zavihala rokave. Varovanci Aleša Čeha nameravajo proti Kopru potrditi status negostoljubnega domačina, ki je kar deset od dvanajstih prvoligaških točk zbral pred domačimi navijači. Prav točke že nekaj časa pogrešajo Primorci, ki bodo pod taktirko Rodolfa Vanolija skušali nadomestiti odsotnost kapetana Guberca, ter ujeti prvo zmago po več kot mesecu dni. Dvoboj posebaj nestrpno pričakujeta Dragan Čadikovski in Luka Majcen, saj sta v preteklosti igrala pomembni vlogi v vrstah nasprotnikov.

Domžale – Triglav – sobota, 20.10. / 18.00

Sodnik: Mertik Bojan

Ob Kamniški Bistrici se bosta pomerili ekipi, ki sta zadovoljili apetite svojih gledalcev s prikazanim v dosedanjem delu prvenstva. Domžale so se na tekmo s Triglavom pripravljale nekoliko oslabljene, saj je kar pet pomembnih članov ekipe prisostvovalo reprezentančni akciji U19. Če k temu dodamo še dva posameznika omenjene selekcije v vrstah Triglava, se napoveduje silovit obračun nogometnih sredin, ki primerno skrbita za nogometno prihodnost. Kranjčani prihajajo v Domžale z okrepljeno samozavestjo, temu primerno želijo še en skalp nekdanjega prvaka.

Maribor – Olimpija – sobota, 20.10. / 20.00

Sodnik: Skomina Damir
Kaznovani: Arghus Soares Bordignon (Maribor)


Žarometi Ljudskega vrta bodo uperjeni v nogometaše vodilnega in drugouvršenega moštva, Maribor in Olimpijo. Rivala se bosta, v skladu z aktualnim krogom, pomerila na 14. medsebojnem prvoligaškem obračunu in obeležila vrhunec sobotnega dogajanja. Uspešnejši so državni prvaki, ki so v dosedanjih srečanjih le enkrat prepustili vse točke nasprotniku. Prerojena Olimpija bo v Mariboru iskala prvo gostujočo zmago na derbijih in skušala znižati zaostanek za vodilno ekipo na zgolj tri točke. Na prvi tekmi v Stožicah sta se ekipi razšli brez zmagovalca, Mariborčani pa so srečanje končali brez branilca Arghusa, ki bo tudi to priložnost izpustil zaradi grobe igre v Kranju. V vrstah Olimpije so se zaradi internih zadev odrekli uslugam Bobana Jovića, ob tem pa jim niso prizanesle niti poškodbe. Ekipa Darka Milaniča, oplemenitena z bogatimi evropskimi izkušnjami, vstopa na derbi po presenetljivem porazu v minulem krogu s Triglavom, varovanci Andrjea Razdrha pa želijo nadaljevati stoodstoten trenerjev izkupiček in podaljšati niz zaporednih prvoligaških zmag na pravljičnih sedem. Za čarobno vzdušje bodo zagotovo znali poskrbeti glasni navijači obeh moštev in mednarodno uspešni sodnik, Damir Skomina. Spektakel se lahko začne..


Mura 05 – Celje – nedelja, 21.10 / 15.00

Sodnik: Jug Matej
Kaznovani: Opoku Aborah Stanley (oba Mura 05)


Dan po derbiju bosta na Fazaneriji krog sklenila evropska predstavnika, Mura in Celje. Merjenje moči najslabše obrambe in v zadnjih krogih najmanj učinkovitega napada običajno pomeni prekinitev trenda vsaj ene izmed ekip. Močno okrepljeni Muraši, bodo Celjane pričakali brez kaznovanega Belgijca Aboraha, a zato močnejši za povratnika Mörca ter Hrvata Sačerja. Celjski kader ostaja enak, za prekinitev 456. minutnega strelskega posta bo zadolžen Gregor Bajde, ki se je izkazal na tekmah reprezentance U19.

Tekst: NZS
Foto: Arhiv

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA