Štirje goli in remi na Fazaneriji

Mura 05 - Celje 2:2 (2:1)


Stadion v Fazaneriji, gledalcev 1200, sodniki: Jug (Tolmin), Arhar (Vrhnika) in Stančin (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Bohar (12.), 1:1 Žitko (16.), 2:1 Jelić (20.), 2:2 Gobec (61.).

Mura 05: Draković, Janža, Travner, Mörec, Buzeti, Horvat, Maruško, Bohar, Vaš (od 46. Fajić), Eterović (od 66. Kramar), Jelić (od 83. Matusiwa).
Celje: Kotnik, Gobec, Žitko, Krajcer, Korošec, Kolsi, Vrhovec, Medved (od 57. Ivanović), Plesec, Bajde (od 78. Cebara), Verbič (od 85. Ilali).

Rumeni kartoni: Jelić, Maruško, Travner, Fajić; Kolsi, Korošec, Vrhovec.
Rdeč karton: Maruško (44.).

Na pomembni tekmi v boju za obstanek so muraše spremljali tudi vlagatelji iz Nizozemske, domači pa so bili pod dodatnim pritiskom, saj so nujno potrebovali tri točke za beg z dna ali vsaj za priključek s klubi iz spodnjega dela lestvice. Med temi je bilo doslej tudi Celje, ki se po dobrem začetku ukvarja s podobnimi težavami kot Mura. Po že sedmem neodločenem izidu so se Celjani povzpeli na četrto mesto (imajo 19 točk, tako kot Koper in Aluminij na mestih za njimi), Mura pa z drugim remijem ostaja zadnja.

V začetni postavi domačih ni bilo prvega strelca Nusmirja Fajića in kapetana Fabijana Cipota, ki očitno nista na isti valovni dolžini z novimi delodajalci ter vodstvom kluba. Celjani so začeli podjetneje in imeli rahlo pobudo, a so muraši v prvem resnejšem napadu zadeli celjsko mrežo. Arpad Vaš je mojstrsko potisnil žogo v prazen prostor, Damjan Bohar pa je z 12 metrov z desne strani zadel nasprotni spodnji kot celjskih vrat. Že po štirih minutah nadaljevanja je bilo 1:1. Po gneči v kazenskem prostoru domačih se je žoga srečno odbila do Matica Žitka, ki je iz neposredne bližine zadel mrežo.

Znova so minile štiri minute za spremembo na semaforju. Mate Eterovič je v 20. minuti prestregel žogo, lepo podal na desno stran, kjer je Dragan Jelić povsem neoviran iz podobnega položaja kot Bohar pri prvem zadetku rutinirano preusmeril žogo v mrežo gostov. V 33. minuti je po lepi podaji Gregorja Bajdeta za las zgrešil cilj Benjamin Verbič, še bližje izenačenju pa so bili pet minut pozneje, ko je v novi priložnosti za goste - znova je poskusil Verbič - domače rešila vratnica. Minuto pred koncem prvega polčasa pa so domači na igrišču ostali le z deseterico, saj je sodnik Matej Jug - po mnenju domačih navijačev povsem neupravičeno - Maticu Marušku pokazal drugi rumen karton.

Že v prvi minuti nadaljevanja so Celjani zapravili izjemno priložnost za izenačenje, potem ko je po podaji Mihe Korošca z desne strani Klemen Medved z vsega metra oddaljenosti zgrešil cilj. V 60. minuti je podal Sebastjan Gobec z leve strani, Bajde pa je silovito sprožil čez okvir. Le minuto zatem je izkušeni Gobec nepričakovano izenačil s prostega strela.

Po podaji z desne strani je žoga presenetila vse igralce in končala v domači mreži. V zadnji minuti bi številčno šibkejši muraši kljub slabi predstavi vendarle lahko prišli do zmage, a je po strelu Boharja ob dotiku vratarja Matica Kotnika žoga zadela prečko. Celjani so potem razčistili kočljivo situacijo, tako da je ostalo pri neodločenem izidu in žvižgih nezadovoljne Fazanerije.

Tekst: STA

SORODNE NOVICE

DELI NA