Štirje goli ob jezeru
Rudar in Olimpija sta se v 14. krogu Prve lige v Velenju razšla z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

Velenjčani in Ljubljančani so uprizorili všečno predstavo, po kateri sta se moštvi zasluženo razšli brez zmagovalca. Tekma je bila večinoma kar dinamična, s polno priložnostmi in štirimi zadetki.

Na koncu sta po dva končala v vsaki mreži, kar pomeni, da je Olimpija zdrsnila na tretje mesto prvenstvene lestvice, Rudar pa je četrti s tremi točkami zaostanka za ljubljansko ekipo.

Velenjčani so mrežo Ljubljančanov zatresli že v tretji minuti, toda ker je bil Luka Majcen v prepovedanem položaju, je ostalo pri 0:0. Zatem so počasi nevarnejši postajali Ljubljančani, ki pa so že v 14. minuti morali opraviti prvo menjavo, poškodovanega Nika Omladiča je menjal Blaž Božič. Kljub temu je v 18. minuti Saša Ranić prišel do strela, vendar je bil Boban Savič na mestu, tako kot tudi minuto pozneje po prodoru Filipa Valenčiča.

Na drugi strani je Amel Mujaković v 22. minuti kot prvi sprožil nevarnejši strel proti ljubljanskim vratom, vendar Elvis Džafić ni imel večjih težav. V 33. minuti so gostitelji povedli, ko je Elvis Bratanović v kazenskem prostoru žogo lepo oddal malce na levo proti Majcnu, ki jo je nato zabil pod prečko. V 44. minuti je moral trener gostov Dušan Kosić poseči še po drugi zamenjavi. Poškodoval se je namreč še Alen Vučkić, ki ga je zamenjal Erik Salkić.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Ljubljančani izenačili, ko je po lepi kombinaciji zadel Dare Vršič, isti igralec pa je nekaj trenutkov pozneje znova poizkusil, a takrat mimo gola. Na drugi strani je moral dvakrat posredovati tudi Džafić, ki je ustavil strela Bratanovića in Sebastjana Berka. A v tem delu igre je bila ljubljanska ekipa tista s pobudo, kljub temu pa so v 70. minuti domačini znova vodili.

Damjan Trifković je podal z desne strani pred gol, domači branilci so pozabili na Mujakovića, ki je z glavo zadel v bližnji kot. Olimpija je na trenutke stisnila Velenjčane na njihovo polovico, toda nevarne akcije ji ni uspelo izpeljati, domačini so namreč disciplinirano zapirali prostor okrog svojega kazenskega prostora. Toda v drugi minuti sodniškega dodatka je tudi velenjska obramba popustila, kar je unovčil Milan Anđelković po podaji Sretena Sretenovića in z glavo poskrbel za ljubljansko točko.

SORODNE NOVICE

  • 15.10.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Rudar - Olimpija
    Oglejte si izjavi iz Velenja,  s tekme 14. kroga Prve lige Rudar - Olimpija.

DELI NA