Stožice tudi v Prvi ligi
Olimpija je v 6. krogu Prve lige izgubila proti Luki Kopru z 1:2 (0:2).

Olimpija je nocoj doživela svoj debut na novem stadionu v Stožicah. Uvod v tekmo je bil plesno-pevski, ljubljanski raperji so predstavili tudi novo himno zeleno-belih. Če so navijači z glasnostjo kar dostojno opravili svojo nalogo, pa temu niso sledili nogometaši v zeleno-belih dresih, saj so doživeli še tretji poraz v prvenstvu in tako z vsega dvema točkama ostajajo pri repu prvenstvene lestvice. Na drugi strani so Primorci z desetimi točkami na četrtem mestu.

Kot se za gostitelje na takšnem objektu spodobi, so igralci Olimpije bolje začeli in si takoj priigrali eno polpriložnost. Toda začetni elan je kmalu pojenjal. Koprčani so v polju prevzemali pobudo in v 20. minuti tudi povedli. Davor Bubanja je lepo podal za hrbet ljubljanskih branilcev, kamor je stekel izkušeni Milan Osterc, ki je nato rutinirano ugnal ljubljanskega vratarja Kristiana Lipovaca.

Po zadetku so se domačini, ki s svojo igro v tem delu nikakor niso navdušili, spet malce prebudili, toda pravih priložnosti si niso pripravili. Zato pa so v 37. minuti znova udarili gosti. Osterc je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je Lipovac povsem po nepotrebnem podrl in tako zakrivil najstrožjo kazen. To je zanesljivo izvedel kar koprski vratar Ermin Hasić.

Olimpija je do prve prave priložnosti prišla v 50. minuti, ko je Damjan Ošlaj po kotu malce premalo natančno meril z glavo. Zatem je sledilo nekaj koprskih poskusov, na drugi strani pa so nekajkrat za razburjenje med navijači poskrbeli tudi domači nogometaši, ki pa nikakor niso prišli do uspešnega zaključnega strela.

To jim je le uspelo v 72. minuti. Peter Stojanovič je sprožil močan strel, Hasić je žogo odbil le do Adnana Bešića, ki je nato iz bližine vendarle zadel koprsko mrežo. Tudi po zadetku so razumljivo več želje kazali domači nogometaši, ki so skušali na vsak način priti vsaj do izenačujočega zadetka.

Na ta način pa so imeli Koprčani več priložnosti za protinapade, eden izmed njih se je v 86. minuti skoraj končal z avtogolom Aneja Lovrečiča. Do konca tekme sta se zvrstili še dve priložnosti. Mitja Brulc jo je v 90. minuti zapravil za Koper, Bešić pa v sodnikovem podaljšku za Olimpijo, ko je bil le za malenkost prepočasen.

SORODNE NOVICE

  • 23.08.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Olimpija - Koper
    Oglejte si izjave s tekme 6. kroga Olimpija - Luka Koper.

DELI NA