16.04.2024 | A
Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov

Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo. V vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.

V severnoameriški ligi MLS je svoj prvenec dosegel branilec David Brekalo. Bivši nogometaš Brava, ki se je pozimi iz norveškega Vikinga preselil k Orlandu, je na svoji četrti prvenstveni tekmi dosegel svoj prvi zadetek čez veliko lužo. Orlando je gostoval v prestolnici ZDA in domači D.C. United ugnal s 3:2. Brekalo je za svoje moštvo dosegel izenačujoči zadetek za 2:2. Orlando v vzhodni konferenci lige MLS po osmih krogih zaseda 13. mesto, to pa je bila šele njihova druga zmaga v sezoni.

Z novim zadetkom se je izkazal tudi prvi strelec švicarske lige Žan Celar, ki je svoj izkupiček povišal na 13 zadetkov. Tokrat je bil proti nasprotniku iz Zürricha natančen z 11 metrov in s tem drugouvrščenemu moštvu prvenstva pomagal do minimalne zmage. Lugano na lestvici Super League za vodilnim moštvom Young Boys zaostaja za 6 točk.

V nemški Bundesligi je pretekli vikend nov zadetek dosegel zvezdnik Benjamin Šeško, ki se je proti Wolfsburgu veselil svojega devetega prvenstvenega zadetka v dresu Leipziga. Biki so bili s 3:0 boljši od Volkov, z novo zmago pa nadaljujejo mrtvi tek z dortmundsko Borussio v lovu na četrto mesto na lestvici. Obe moštvi imata 56 točk. V prihodnjem krogu bodo varovanci Marca Roseja gostovali pri Heindenheimu.

Tudi v avstrijski Bundesligi smo bili priča slovenskemu slavju. Tretjič v sezoni se je med strelce vpisal kapetan graškega Sturma Jon Gorenc Stankovič, ki je v izdihljajih srečanja proti Hartbergu postavil končni izid srečanja. Pri prvemu zadetku črno-belih iz avstrijske Štajerske se je z asistenco izkazal vezist Tomi Horvat. Sturm ima po 26. krogih enako število točk kot vodilni Red Bull Salzburg, moštvi pa se bosta med seboj še zadnjič v sezoni pomerili v 29. krogu. Varovance trenerja Ilzerja pred tem čakata še dva obračuna z dunajskim Rapidom.

V grškem prvenstvu je svoj tretji zadetek v sezoni dosegel Adam Gnezda Čerin, ki je proti Lamii načel mrežo in Panathinaikosu odprl pot do nove pomembne zmage v boju za prvaka. Panathinaikos za vodilnim Paokom zaostaja za 4 točke, v prihodnjem krogu pa se bodo varovanci Fatiha Terima znova pomerili z Lamio.

Kot šesti izmed reprezentantov pa se je pretekli vikend med strelce vpisal Nino Žugelj, ki je na tretjem prvenstvenem obračunu v novi sezoni mrežo zatresel prvič in tako še izboljšal svojo fdobro ormo, ki jo je z dvema asistencama začel v prvem krogu. Njegovo moštvo Bodø/Glimt je v gosteh proti Lillestromu slavilo s 5:0 in ima po treh odigranih krogih stoodstotni izkupiček.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 0-4 Galatasaray 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) Pafos 0-2 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 1-1 Roma (tekma prekinjena) 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Puszcza 2-1 Lech do 45' -
David Brekalo Orlando City (ZDA) DC United 2-3 Orlando City 90' gol
Žan Celar Lugano (ŠVI) Grasshoppers - Lugano do 82' gol
Vanja Drkušić Soči (RUS) Soči 1-0 Spartak 90' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Domžale 1-3 Olimpija 90' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-1 Lamia do 89' gol
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Hartberg 1-3 Sturm 90' gol
Tomi Horvat Sturm (AVT) Hartberg 1-3 Sturm do 79' asistenca
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Gornik 2-0 Slask 90' -
Žan Karničnik Celje (SLO) Mura 1-3 Celje 90' asistenca
Jasmin Kurtić Südtirol (ITA) Sampdoria 0-1 Südtirol do 64' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 1-1 Roma (tekma prekinjena) - -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Pisa 3-1 Feralpisalò klop -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 3-1 Girona
Atletico 2-1 Borussia
90'
90'
-
-
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Palermo 2-2 Sampdoria 90' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Leipzig 3-0 Wolfsburg do 76' gol
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-1 Lamia do 71' -
Igor Vekić Vejle (DAN) Velje 1-2 Randers klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 3-1 Lamia od 90' -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Bordeaux 2-3 Bastia od 45' -
Nino Žugelj Bodø/Glimt (NOR) Lillestrom 0-5 Bodø/Glimt do 75' gol

Tekst: LD
Foto: M24

SORODNE NOVICE

  • 15.06.2024 | A
    Kek: Favoriti so zato, da se jih premaga
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko. Matjaž Kek je pred obračunom poudaril, da bodo poskusili priti do ugodnega izida proti izjemno kakovostnemu tekmecu.
  • 15.06.2024 | A
    Informacije pred tekmo reprezentance v Stuttgartu
    Za vse navijače, ki boste v Stuttgartu podpirali nogometno reprezentanco Slovenije, smo pripravili nekaj ključnih informacij pred jutrišnjo tekmo. Oblecite se v belo!
  • 14.06.2024 | A
    Mijatović: Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev.
  • 14.06.2024 | A
    Šporar in Brekalo o Dancih
    Slovenska nogometna reprezentanca je vse bližje svoji uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka so v Wuppertalu opravili nov trening pred nedeljskim obračunom z Dansko, ki se bo začel ob 18. uri v Stuttgartu. Vadila sta tudi Andraž Šporar, ki je že zatresel dansko mrežo, in David Brekalo.
  • 14.06.2024 | A
    Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco
    Poglejmo si, kje so na nogometno pot stopili naši reprezentanti.
  • 14.06.2024 | A
    Nemčija in Škotska odpirata 17. evropsko prvenstvo v nogometu
    Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.
  • 13.06.2024 | A
    Pričenja se Studio Slovenija
    Pred nami je deset oddaj Studio Slovenija s posebnimi gosti in ekskluzivno vsebino neposredno iz Wuppertala, kjer je nastanjena slovenska izbrana vrsta.
  • 13.06.2024 | A
    Stojanović bo nared za tekmo z Dansko, , Kurtić poudarja pomen dobrega vzdušja
    Iz Wuppertala sta se oglasila Petar Stojanović, ki bo v nedeljo nared za tekmo z Dansko, in veteran Jasmin Kurtić.
  • 12.06.2024 | A
    Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu
    Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.
  • 12.06.2024 | A
    S pobudo Z vami smo v oporo športnikom
    Duševno zdravje kot vezni člen sodelovanja med Nogometno zvezo Slovenije in Skupino Triglav.

DELI NA