04.05.2023 | Prva liga Telemach
Tabor do točke v zaključku

Bravo - CB24 Tabor Sežana 1:1 (1:0)

* Stadion Žak, sodniki: Borošak, Perger, Lahovič.
* Strelca: 1:0 Štor (4.), 1:1 Halilović (84.).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring, Trdin (od 60. Nsana), Selan, Kramarič, Svetlin (od 66. Kurtović), Bušnja (od 60. Flakus Bosilj), Štor (od 79. Marjanac).
* Tabor: Koprivec, Pabai, Briški, Kaleba (od 46. Tolić), Ovsenek, Kouao (od 58. Šušnjara), Halilović, Korošec, Marasović, Stanković, Ndzengue.
* Rumeni kartoni: Selan; Kouao, Ndzengue.
* Rdeči karton: /.

Potem ko je Bravo večino tekme vodil in bil blizu zmagi, ki pa je ni posebej potreboval, saj si je že pred tem zagotovil obstanek, pa je zadnjeuvrščeni Tabor v končnici obračuna prišel do točke. S to se je na točko približal predzadnji Gorici. Ta bo v naslednjem krogu gostovala pri Muri, medtem ko bo Tabor gostil Maribor. Zaradi vsega tega je povsem realen scenarij, da bo o devetem in desetem mestu odločil prav medsebojni dvoboj primorskih zasedb v zadnjem krogu.

Kraševci so slabo začeli tekmo, Thadee Kaleba je slabo podal proti Žigi Ovseneku, žogo je prestregel Denis Bušnja ter jo nato oddal do samega Luke štora, ki je brez težav zadel za 1:0.

V deveti minuti so bili domači blizu vodstvu z 2:0, ko je bil sam pred Janom Koprivcem Tamar Svetlin, vendar je bil sežanski vratar na mestu. V 20. minuti je bil nevaren še Mark Španring, ki je z dobrih 20 metrov le za malo zgrešil cilj.

Tabor je pozneje sicer zaigral nekoliko bolje, a posebej nevaren ni bil, le po pol ure je bil z glavo nenatančen Kaleba. V 39. minuti je bil nevarnejši Denis Kouao, ki je poskusil z volejem z več kot 20 metrov, žogi pa je pot v mrežo preprečil Nemanja Jakšić.

V 42. minuti bi lahko Martin Kramarič lahko podvojil prednost domačih, vendar je pred vrati zelo slabo zadel žogo, tako da jo je Koprivec lahko ujel.

Uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, je pa strateg gostov Dušan Kosić z menjavami poskusil izboljšati napadalno igro. Domači pa so bili prvi nevarnejši, ko je iz težkega položaja z glavo poskusil Štor v 61. minuti.

Tabor je po dolgem času zagrozil v 72. minuti, ko je malce previsoko meril Ndzengue, sicer pa je imel še naprej precej težav pri gradnji svojih napadov. V 85. minuti pa je po kotu izenačil, ko je najprej Matija Orbanić posredoval po strelu z glavo, odbito žogo pa je iz bližine v mrežo poslal Dino Halilović.

V 93. minuti so sicer Ljubljančani dosegli še en zadetek, vendar iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Bravo bo v 35. krogu 14. maja gostil Kalcer Radomlje, Tabor pa Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Tabor
    Bravo je v praktično zadnji sekundi dvoboja z Muro tudi matematično potrdil obstanek v Prvi ligi Telemach. Ljubljančani lahko neobremenjeni odigrajo obračun s Taborom, ki nujno potrebuje zmago.

DELI NA