Tavares zadeval v Lendavi
Maribor je v 14. krogu Prve lige v gosteh premagal Nafto z 2:0 (0:0).

Po sredini pokalni tekmi, ko je Lendavčane zanesljivega poraza rešil vratar Murko, sta se Nafta in Maribor še enkrat udarila v lendavskem športnem parku, tokrat za prvenstvene točke.

Prvi polčas je minil v rahli premoči gostov, osrednja osebnost srečanja pa je bil znova domači vratar Tomaž Murko. Imel je podobno veliko dela kot na srečanju za pokalno lovoriko, opravil pa ga je znova brez napake.

Že v tretji minuti je Tavares po kotu streljal z glavo z vsega petih, šestih metrov, Murko pa je z izjemnim posredovanjem rešil domača vrata. Šest minut pozneje je svojo kakovost potrdil estonski reprezentant Konstantin Vassiljev, na žalost domačih gledalcev pa je njegov lob udarec s 35 metrov za las zgrešil cilj.

V drugem delu prvega polčasa, v katerem ni bilo veliko priložnosti, lahko omenimo silovit strel Volaša s 15 metrov z desne strani in še eno dobro obrambo Murka.

V uvodnih minutah drugega dela so imeli pobudo Lendavčani - najprej je zapretil Vassiljev z udarcem s precejšnje razdalje, v 53. minuti pa je Nafta zapravila še stoodstotno priložnost za vodstvo. Benko je bil hitrejši od mariborske obrambe, žogo je spretno dvignil preko vratarja, a hkrati tudi preko vrat Maribora.

Kazen je sledila že v naslednji minuti. Dodlek je v gneči sprožil, Murko je žogo odbil, Tavares pa jo je potisnil v nebranjeni del mreže. Domači strateg Damir Rob je za tem vse stavil v napad, toda gostje so še naprej prihajali do priložnosti in v 75. minuti je Filipovič rešil zanesljivi zadetek po silovitem strelu Pluta. Osem minut pred koncem srečanja je domača obramba ponudila priložnost Marcosu Taversu, ki je darilo sprejel in povišal na 2:0.

Pet minut pred koncem je dišalo po enajstmetrovki, ko je bil na nepravilen način zaustavljen mladi Simon Pavel, toda piščalka sodnika Skomine je ostala nema, tako da so se Mariborčani veselili zaslužene zmage.

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Nafta - Maribor
    Oglejte si izjave s tekme 14. kroga Prve lige Nafta-Maribor.
     
    Po vrsti so spregovorili trener Maribora Darko Milanič, trener Nafte Damir Rob in igralec Maribora Timotej Dodlek.

DELI NA