To je nova Drava

Labod Drava je v 23. krogu Prve lige premagala Interblock s 3:1 (0:1).

Gledalci, ki so prišli na ptujski mestni stadion, so lahko videli povsem spremenjeno domačo ekipo v primerjavi z jesenskim delom. Ta je pokazala dva obraza: nič kaj spodbudnega v prvem in razigranega v drugem polčasu, ko si je tudi zagotovila zmago proti mladi in zadnjih 15 minut tudi številčno oslabljeni ljubljanski zasedbi.

Gostitelji, ki so v zimskem premoru doživeli pravo popolno preobrazbo, saj so zaradi finančnih težav odšli številni nogometaši, mnogi pa so se "novi Dravi" na čelu z Zoranom Pavlovičem in Erminom Rakovićem (slednji danes še ni igral) tudi pridružili, so v prvem polčasu vse prej kot navdušili domače navijače. Čeprav so imeli več žogo v svojih nogah, si prave priložnosti niso priigrali.

Po drugi strani pa so jim golobradi mladeniči iz Ljubljane - trener Borivoje Lučić je v začetno enajsterico uvrstil kar pet nogometašev, mlajših od 20 let - nekajkrat povzročili kar precej preglavic, med drugim so v 11. minuti tudi povedli. Za strel z roba kazenskega prostora se je nekoliko na levi strani odločil Lucas Horvat in zadel desni kot ptujskih vrat.

Povsem drugačna slika je bila v drugem polčasu. Ptujčani so takoj zagospodarili na igrišču in v 53. minuti je Abdul Razak Ekpoki s strelom v levi spodnji kot izid izenačil. Tudi zatem so domačini prek Ekpokija in Seada Zilića nanizali še nekaj nevarnih priložnosti, premoč pa kronali v 67. minuti, ko se je med strelce z glavo vpisal prav Zilić.

Tekmo so domačini v svoj prid dokončno odločili v 73. minuti. Matej Rapnik je v svojem kazenskem prostoru nepravilno zrušil Ekpokija, zaradi česar je povsem upravičeno sledila najstrožja kazen. To je uspešno izvedel Pavlovič. Ob tem je svoj drugi rumen karton na tekmi dobil Josip Iličić in moral predčasno z igrišča. Toda igra se je v zadnjih minutah umirila, tako da kljub številčni oslabljenosti gosti niso več pobrali žoge iz svoje mreže.

SORODNE NOVICE

  • 27.02.2010 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Drava - Interblock
    Oglejte si izjave po tekmi 23. kroga Prve lige Labod Drava - Interblock.

DELI NA