Točka Aluminija v Kopru
 Nogometaši Luke Koper in Aluminija iz Kidričevega so se v 10. krogu 1. slovenske nogometne lige razšli z neodločenim izidom 0:0.

Luka Koper : Aluminij 0:0

Strelci: /.

Luka Koper: Hasić, Blažič, Guberac, Popović (od 60. Brečević), Filipović, Tom (od 73. Smrtnik), Perger, Mavrič-Rožič, Palčič, Pučko (od 46. Majcen), Čadikovski.

Aluminij: Murko, Topolovec, Bingo, Kurež (od 46. Jeleč), Vraničar, Drevenšek (od 78. Kmetec), Medved, Kožar, Kašnik, Sulejmanovič, Bešić (od 57. Spahić).

Rumeni kartoni: Čadikovski, Mavrič-Rožič; Kašnik, Vraničar.
Rdeč karton: /.

Koprski nogometaši, ki še držijo drugo mesto na prvenstveni lestvici, so v dvoboju z novincem v ligi pričakovali kaj več kot "le" točko. Čeprav so bili večji del boljši tekmec, pa jim ob zaključku akcij ni šlo najbolje, tako da so še tretjič v sezoni delili točke s tekmecem. Za Aluminij, ki vsaj začasno ostaja šesti, pa je bil to prvi remi sezone.

V prvem polčasu so bili več pri žogi domači nogometaši, ki so imeli pobudo, a je niso nadgradili z vodstvom, pa čeprav so bili Brazilec Tom, Denis Popović in Ivica Guberac kar dejavni v napadu. Najbližje zadetku je bil Popović, ki je v 34. minuti po napaki gostujoče obrambe iz bližine zatresel okvir Aluminijevih vrat. Gosti iz Kidričevega niso sprožili praktično niti enega (nevarnega) strela, le Adnan Bešić je v 38. minuti žogo poslal mimo gola domačih.

V uvodu drugega polčasa so tudi gosti, nevarni predvsem iz protinapadov, nekajkrat s streli dokončali svoje akcije, vendar Žiga Vraničar in Tomaž Kožar nista bila natančna. Zato pa se je na drugi strani moral izkazati Tomaž Murko v 60. minuti, ko je iz bližine streljal Popović. Koprčani so tudi v teh trenutkih imeli več od igre, več napadali, a pred Murkom se niso najbolje znašli.

Trener Kopra Milivoj Bračun je skušal to popraviti, a se z menjavo Brazilca Toma ni preveč prikupil navijačem, ki so to potezo pospremili z žvižgi. Negodovanje bi bilo lahko še hujše v 77. minuti, saj je Vraničar prišel do strela iz bližine, po njegovem močnem voleju pa se je izkazal domači čuvaj mreže Ermin Hasić. V sami končnici tekme sta ekipi popustili, kar zadeva konkretnost v napadu (pa čeprav je imel Marko Kmetec v 90. minuti po protinapadu kar lepo priložnost za zmago, a jo je s slabim strelom zapravil), tako da se je dvoboj končal z delitvijo točk.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA