Točka Ptujčanom
Luka Koper je v 29. krogu Prve lige v Novi Gorici igral neodločeno 1:1 (1:1) z Labod Dravo.

V obračunu prvega in zadnjega na lestvici bi morali teoretično Koprčani, čeprav v spomladanskem delu sezone tudi na domačih tekmah gostujejo v Novi Gorici, zlahka zmagati. Toda Ptujčani so se, kot kaže, dobro pripravili na tekmo, za Koprčane pa ni bilo dovolj veliko opozorilo niti tesna zmaga po srečnem razpletu v prejšnjem krogu proti Olimpiji.

Prva polovica prvega polčasa ni prinesla ničesar omembe vrednega. Dogajanje se je razživelo šele v 24. minuti. Takrat je Miran Pavlin izvedel prosti strel z leve strani, žoga se je po njegovi podaji v kazenski prostor odbila in prišla do Daliborja Radujka, ta pa jo je najprej poslal v vratarja Gregorja Finka, od njega pa se je odbila v mrežo.

Toda prejeti gol ni zmedel gostov. Že v naslednjem napadu so dosegli izenačujoči zadetek. Matjaž Lunder je s kakšnih 25 metrov povsem neoviran streljal proti vratom Ermina Hasiča, ki je bil ob natančnem strelu nemočen in moral pobrati žogo iz mreže. Do konca polčasa sta imela za domače lepi priložnosti še Dare Vršič, ki je slabo meril s treh metrov, in Pavlin, za Dravo pa bi lahko gol dosegel Zoran Pavlovič s prostega strela, a se je Hasič izkazal.

Koprčani so v nadaljevanju skušali upravičiti status favorita. A dolgo niso sestavili nevarne akcije, s katero bi ogrozili Finka, v dveh polpriložnostih pa sta bila najbolj aktivna Kristijan Polovanec in Pavlin. Ptujčani so prek Ermina Rakoviča šele v 72. minuti prišli do prve zrelejše akcije v drugem polčasu.

Rakoviča so nato zaradi poškodbe v 75. minuti morali odnesti z igrišča. Toda gostje so dobro opravljali svojo nalogo: obramba je bila vselej na mestu, tudi v 78. minuti, ko je Darijo Biščan skušal podajo Radujka z atraktivnim "kung fu" udarcem preusmeriti v mrežo. V njej je končal sam, žoga pa je odletela v out. Le nekaj minut kasneje je imel priložnost za zmagoviti zadetek Vršič. Po napaki gostov v obrambi je neoviran streljal s 14 metrov, toda mimo gola.

Ob koncu bi gostje lahko pobrali celo ves plen. V 90. minuti je v hiter protinapad pobegnil Kristjan Kulčar, ki pa je nato slabo streljal, ko je bil sam pred Hasičem, žoga je odletela prek vrat. V sodnikovem podaljšku je sledila še zadnja nevarna akcija Kopra, toda po prostem strelu Pavlina je zanesljivi Fink odbil žogo v kot, Ptujčani pa so se veselili nepričakovane, a zaslužene točke v Novi Gorici.

SORODNE NOVICE

DELI NA