12.11.2022 | Prva liga Telemach
Točka Radomelj pri Bravu

Bravo - Kalcer Radomlje 1:1 (1:0)

* Stadion Žak, sodniki: Matoša, Praprotnik, Švarc.
* Strelca: 1:0 Štor (24.), 1:1 Šošić (61.).
* Bravo: Lubej Fink, Križan, Jakšić, Španring, Kavčič, Trdin, Nsana, Kramarič, Flakus Bosilj (od 88. Šaranić), Štor (od 80. Maružin), Svetlin (od 64. Kurtović).
* Radomlje: Velić, Marković, Zulić (od 46. Vrhovac), Korun, Ševelj (od 78. Hrvoj), Nuhanović, Ouro, M. Čuić (od 81. Cerar), Šošić, Pogačar (od 46. F. Čuić), Sokler (od 81. Jazbec).
* Rumeni karton: Ševelj.
* Rdeči karton: /.

Obračun Brava in Radomelj se je kar nekako pravično končal z delitvijo točk. Ljubljanska zasedba, ki je imela malo pred koncem izjemno priložnost za zmago, a zadela vratnico, je vsaj začasno skočila na šesto mesto, Radomljani pa so v boju za obstanek vpisali 13. točko, so pa že 14 tekem brez zmage.

Ljubljančani so bolje začeli tekmo, v drugi minuti je Mitja Križan poskusil z glavo, a Emil Velić ni imel veliko dela, v 10. je prvič poskusil Luka Štor, ko je žogo že poslal mimo vratarja, a tudi malo mimo vrat, isti igralec pa je v 24. minuti poskrbel za zasluženo vodstvo Brava.

Po podaji z desne strani so gostujoči branilci neuspešno izbijali žogo, ki je končala na vrhu kazenskega prostora pri Štoru, ta pa jo je z nizkim strelom poslal v mrežo. Radomljani v tem delu igre niso bili nevarni, zato pa je v 42. minuti na drugi strani streljal Mark Španring, vendar je za malenkost zgrešil cilj.

Uvod drugega dela je bil miren, brez nevarnosti na eni ali drugi strani, v 57. minuti pa so zagrozili Radomljani, ki so po lepem prodoru Madžida Šošića in podaji Sandija Nuhanovića za hrbet Bravove obrambe prišli do dotlej najlepše priložnosti, saj je bil Ester Sokler sam pred Galom Lubejem Finkom, vendar je slednji dvoboj dobil.

V 61. minuti pa so Radomljani le izenačili, ko je po podaji z desne strani z glavo zadel Šošić. V 63. minuti so imeli gosti novo veliko priložnost, spet je sam pred vratarja prišel Sokler, ki je bil bržčas pred tem tudi v prepovedanem položaju, Bravov vratar je nato spotaknil napadalca Radomelj, a je ta ostal na nogah in nato žogo poslal čez gol.

Pozneje je aktivneje zaigral spet tudi Bravo, a posebnih razburjenj ni bilo, v 79. minuti pa je Martin Kramarič s prostega strela s 25 metrov le za malenkost žogo poslal mimo zgornjega kota radomeljskih vrat.

V 84. minuti je pri Radomljah v kazenskem prostoru izvrstno sprožil s "škarjicami" in tudi zadel Šošić, a je bil pred tem za malenkost v prepovedanem položaju. V 92. minuti je pri domačih znova poskusil Kramarič, a je bil strel preslaboten za Velića.

Ob koncu iste minute pa je imel Almin Kurtović zaključno žogo za zmago Brava, vendar je iz bližine zadel vratnico.

Bravo bo v 18. krogu 30. novembra gostoval v Mariboru, Radomlje pa bodo gostile Domžale.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.11.2022 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Radomlje
    Razočarane Radomlje bodo izhod iz krize iskale v Spodnji Šiški, svoje načrte pa ima tudi domači Bravo.

DELI NA