08.10.2023 | Prva liga Telemach
Točka Radomelj pri Olimpiji

Olimpija - Kalcer Radomlje 1:1 (1:1)

* Stadion Stožice, sodniki: Matković, Šumer, Perger.
* Strelca: 1:0 Ratnik (14.), 1:1 Šošić (35.).
* Olimpija: Vidovšek (od 83. Pintol), Silva, Ratnik, Karamatić, Krefl, Elšnik (od 58. Bristrić), Pinto, Posavec (od 46. Fadida), Florucz (od 46. Kasa), Nukić (od 71. Lucas), Rui Pedro.
* Radomlje: Baš, Marković, Prpić, Korun, Ševelj, Hrvoj, Gnjatić (od 70. Krolo), Nuhanović, Vokić (od 84. Gorenc Stanković), Šošić (od 90+2. Kukovec), Cruz (od 70. Posavac).
* Rumeni kartoni: Rui Pedro, Lucas; Korun, Gorenc Stanković, Nuhanović.
* Rdeči karton: /.

Olimpija je v Stožicah dobila šest od osmih prejšnjih dvobojev z Radomljami. Tokrat pa so se morali zadovoljiti le s točko. Čeprav so prevladovali v posesti, v napadu niso bili dovolj konkretni. V drugem polčasu so imeli več priložnosti za zmagoviti gol Radomljani, ki ostajajo predzadnji, Olimpija pa za vodilnim Celjem zaostaja šest točk.

Potem ko so gledalci v prvih dobrih desetih minutah videli vsega en strel na vrata, pa so domači, ki so med drugim igrali brez poškodovanega Agustina Doffa, v 14. minuti povedli. Po prekinitvi in podaji z desne strani je na drugi vratnici do žoge prišel Marcel Ratnik in jo nekako pospravil v mrežo za zgodnje vodstvo.

Radomljani, ki so pogrešali Marka Merdovića in Darlyja N'Landuja, so prvič nase opozorili v 21. minuti, ko je Matevž Vidovšek obranil strel Madžida Šošića, v 27. minuti je na drugi strani akcijo preslabo končal Mustafa Nukić, v 29. pa še Rui Pedro, pri njegovem strelu se je izkazal Luka Baš.

Radomljani so vse pogosteje pogledovali proti golu Olimpije in v 35. minuti tudi zadeli. Sodniki so sprva dosodili prepovedan položaj, po pregledu posnetka pa odločitev spremenili, tako da je Šošić poskrbel za 1:1, kolikor je bil tudi izid polčasa, v katerem so bili več pri žogi domači, en strel več pa so sprožili gosti.

V 50. minuti je po napaki Saarja Fadide do žoge prišel gostujoči napadalec Caio Cruz. Ta je od daleč poskusil ugnati Vidovška, ki je stekel daleč iz vrat, vendar za malo zgrešil cilj. Malo zatem so imeli Radomljani novo priložnost, a iztržili le kot.

Olimpija je nato imela terensko pobudo, a ni posebej ogrožala vrat Rogaške, zato pa je imel v 77. minuti Šošić novo lepo priložnost, vendar žogo poslal čez Vidovška in čez vrata. Malce pozneje je moral spet posredovati Vidovšek, a pri tem trčil s Franjem Posavcem in moral iz igre.

V 84. minuti Pedro Lucas zadel prečko radomeljskih vrat, v 96. minuti pa so imeli gosti še eno izjemno priložnost za zmagoviti gol, vendar se je z obrambo po strelu Franja Posavca izkazal Denis Pintol.

Olimpija bo v 13. krogu 21. oktobra gostovala v Domžalah, Radomlje pa dan pozneje v Kidričevem.

Tekst: STA
Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.10.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Olimpija bo po evropskem porazu v Stožicah gostila bližnje Radomlje. Zmaji so v prejšnjem krogu slavili v Rogaški Slatini, mlinarji pa so z remijem ustavili nalet Kopra. Kdo bo boljši v Stožicah?

DELI NA