Točke ostale v Prekmurju
Nafta je v 34. krogu Prve lige premagala Domžale z 2:0 (1:0).

Lendavčani ostajajo v igri za končno tretje mesto. Danes so nadigrali Domžalčane, ki so bolj ali manj osredotočeni na sobotno finalno tekmo Hervis pokala Slovenije.

Nafto v zadnjih dveh krogih najprej čaka gostovanje pri Hitu Gorici in domač obračun s Koprom.

Domačini so v prvem polčasu kljub dejstvu, da jim je nasproti stal njihov najbolj neprijeten tekmec med prvoligaši, narekovali ritem, imeli kar nekaj izjemnih priložnosti, a na odmor odšli s skromnim vodstvom 1:0.

Že v sedmi minuti se je zatresla mreža gostov, ko je Nejc Kolman že premagal vratarja Darka Brljaka, a se je žoge, ki je šla proti mreži dotaknil Emil Miljković, tako da je sodnik upravičeno dosodil prepovedan položaj.

V 15. minuti je Konstantin Vasiljev po samostojnem prodoru že premagal gostujočega vratarja, a je Domžale rešila vratnica. Žoga po strelu Roka Buzetija z 18 metrov je malce pozneje končala malce nad okvirjem vrat, naslednji napad domačih pa je prinesel zasluženo vodstvo. Dalibor Volaš je prejel uporabno žogo z desne strani in z natančnim strelom z 12 metrov premagal vratarja Brljaka.

V nadaljevanju so prvo veliko priložnost znova zapravili domačini. Po samostojnem prodoru je Buzeti spodkopal žogo in zadel prečko, od katere se je žoga srečno odbila v naročje vratarja.

Šele v 57. minuti so Domžalčani prvič sprožili neposreden strel proti vratom Lendavčanov, a se Tomaž Murko ni pustil presenetiti ob poskusu Tima Lo Duce.

Vratar gostov je v 67. minuti po silovitem strelu Vasiljeva še enkrat rešil Domžalčane, na drugi strani pa je Murko zaustavil nevaren prodor Tadeja Apatiča.

Štiri minute pred koncem je Nafta postavila piko na i zasluženi zmagi, ko je lepo akcijo domačih končal Buzeti in z dobrih desetih metrov zadel mrežo gostov. V sodnikovem podaljšku sta priložnosti za še višjo zmago domačih zapravila Mihael Bukovec in Vasiljev.

SORODNE NOVICE

DELI NA