01.03.2024 | Prva liga Telemach
Tri točke Aluminija proti Muri

Aluminij - Mura 2:0 (0:0)

* Športni park, sodniki: Kajtazović, Brezar, Jamnik.
* Strelec: 1:0 Matić (56.), 2:0 Matić (62.).
* Aluminij: L. Jovanović, Jovan (od 82. Kosi), Koblar, Zeljković, Martić, Brkljača, Pišek, S. Jovanović (od 71. Gorenak), Baskera (od 71. Kljun), Susso (od 78. Maružin), Matić (od 78. Tanyi).
* Mura: Raduha, Pucko (od 71. Turudija), Sadriu, Tripi, Ščernjavič, Antolin (od 71. Kiziridis), Kurtović, Šarić (od 61. Čakš), Nuhanović, Maroša (od 84. Jovićević), Lamy.
* Rumeni kartoni: Baskera, Pišek, Martić, Koblar; Lamy, Ščernjavič.
* Rdeči karton: /.

Soboška zasedba se je v zadnjem obdobju zadovoljna vračala s tekem proti Aluminiju, saj je dobila zadnjih pet medsebojnih obračunov, zadnjič pa je proti Kidričanom v ligi izgubila oktobra 2020. Toda tokrat so izbranci Antona Žlogarja Kidričevo zapustili sklonjenih glav, to pa predvsem po zaslugi dveh mojstrskih zadetkov Tina Matića. Aluminij se je z zmago prebil na osmo mesto, tik za Muro, za katero zaostaja le še dve točki.

Sobočani so prvi sprožili, v deseti minuti je po kotu Amadej Maroša s strelom z glavo zgrešil cilj. V 18. minuti je bil pred vrati spet Maroša, vendar mu iz obrata iz bližine ni uspelo dobro zadeti žoge.

V nadaljevanju pravih priložnosti ni bilo, tudi pravih zaključnih strelov je bilo le za vzorec, dvakrat je bil pred vrati spet sicer Maroša, a brez uspeha, tudi Julien Lamy ni zadel, ko je prišel pred Lana Jovanovića, ni zadel iz bližine in zapravil priložnost polčasa.

Kidričani so bili še najnevarnejši ob koncu polčasa, ko pa niso prišli do zaključnega strela pred vrati Mure, v polčasu so imeli tri strele, dva v okvir vrat.

V 56. minuti pa so domači, ki so sicer zadeli enkrat v prvem polčasu, a ostali brez zadetka zaradi predhodnega prekrška, povedli. Po podaji Marka Brkljače v kazenski prostor je Tin Matić izvrstno reagiral in z volejem iz bližine premagal Florijana Raduho.

Hrvaški napadalec v dresu Aluminija je znova zablestel v 62. minuti, ko je zadel z levico z desne strani s približno 20 metrov v nasprotni zgornji kot za 2:0 in svoj šesti gol sezone.

Sandro Jovanović, podajalec pri drugem zadetku, je bil naslednji, ki je v 68. minuti ogrozil Murina vrata, takrat se je z obrambo izkazal Raduha.

Mura je zagrozila v 75. minuti, ko je najprej Robert Čakš izgubil dvoboj ena na ena z Lanom Jovanovićem, mladi Aluminijev vratar pa se je nato izkazal še po strelu Tilna Ščernjaviča. Nikola Jovićević je v 89. minuti slabo zadel žogo, tako da je ostalo pri 2:0.

Loren Maružin je imel v 90. minuti lepo priložnost za 3:0, vendar je bil le malce premalo natančen.

Aluminij bo v 25. krogu prihodnjo soboto gostoval pri Bravu, Mura pa bo dan pozneje gostila Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Mura
    Nogometaši Aluminija in Mure bodo s petkovo tekmo v Kidričevem odprli 24. krog Prve lige Telemach. Rdeči so nazadnje doma izgubili z Olimpijo, črno-beli pa so ob debiju Tončija Žlogarja remizirali z Radomljami.

DELI NA