Trifkovič za zmago Olimpije
Nogometaši Mure 05 so v 4. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:2 (1:1).

Mura 05 : Olimpija Ljubljana 1:2 (1:1)

Strelca: 0:1 Trifković (4.), 1:1 Fajić (35.), 1:2 Trifković (69.).

Mura 05:
Draković, Sreš (od 63. Vaš), Majer, Bohar, Cipot, Horvat, Kramar, Fajić, Janža (od 86. Kouter), Jelić (od 66. Eterović), Maruško.

Olimpija:
Šeliga, Jović, Zarifović, Vicente (od 56. Baskera), Trifković (od 84. Fink), Valenčič, Božič, Nikezić (od 66. Šporar), Delamea Mlinar, Omladič, Sarasola.

Rumeni kartoni: Majer, Fajić; Zarifović, Nikezić, Šeliga, Omladič.
Rdeč karton: /.

Hrabri, a izčrpani Muraši, utrujeni od ritma četrtek-nedelja, so lovili prvo prvenstveno zmago v sezoni. Olimpija, ki je pot po Evropi končala pred Sobočani, je prav tako še kako potrebovala zmago, saj so Ljubljančani v prvenstvu doslej razočarali. Dvoboj pa se je odvil po okusu slednjih, ki so po zaslugi Damjana Trifkovića dosegli drugo zmago v ligi in se prebili v sredino lestvice. Sobočani ostajajo z vsega točko zadnji.

Blizu 2500 gledalcev, v veliki večini pristašev Mure, je že v četrti minuti doživelo hladen tuš. Po globinski podaji so domači pozabili na Damjana Trifkovića ali pa pričakovali prepovedan položaj, ki ga ni bilo. Gostujoči nogometaš je dobro odreagiral in z glavo poslal žogo v mrežo nad domačim vratarjem Filipom Drakovićem. V 11. minuti je močno sprožil Filip Valenčič s 14 metrov z leve strani, Draković pa je žogo zadržal.

Olimpija je bila v uvodnih minutah nevarnejša in bolje organizirana ekipa. Po gneči v kazenskem prostoru gostov so bili domači v 25. minuti blizu izenačenja, a premalo odločni, dve minuti pozneje pa je Aleksander Šeliga s težavo zaustavil močan strel Damjana Boharja iz polvoleja z desne strani. Mura je prevzela pobudo in po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Dragan Jelić, se je mreža Ljubljančanov v 35. minuti zatresla. Prvi strelec domačih Nusmir Fajić je visoko skočil in z glavo žogo preusmeril v desni kot.

V nadaljevanju je Fajić v 51. minuti dvignil na noge gledalce, ko je nepričakovano sprožil z velike razdalje z desne strani, žogo pa je Šeliga s težavo odbil čez prečko v kot. Valenčič bi nato v 63. minuti lahko povedel goste v vodstvo, saj se je sprehodil skozi domačo obrambo, potem pa mu je zmanjkalo moči in sreče, tako da se je Mura obranila. A ne za dolgo, saj se je domača mreža znova zatresla v 69. minuti.

Po prekršku Fabijana Cipota je Trifković s prostega strela z dobrih 20 metrov mojstrsko zadel v levi zgornji kot Murinih vrat. Deset minut pred koncem je Fajić lepo podal Arpadu Vašu, ki je pritekel iz ozadja, a mu ni uspelo preusmeriti žoge v ljubljansko mrežo. Gosti so z disciplinirano igro zadržali vodstvo in se ob koncu veselili pomembnih treh točk, domači pa bi v sodniškem dodatku lahko rešili točko, a je po Cipotovem strelu z glavo dobro posredoval Šeliga.

Tekst: STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

DELI NA