Triglav do prve gostujoče zmage

Celje - Triglav 1:2 (1:1)


Stadion Arena Petrol, gledalcev 350, sodniki: Glažar (Hajdina), Bezjak (Gorišnica) in Šinkovec (Maribor).
Strelca: 1:0 Ivanović (8.), 1:1 Đurković (38.), 1:2 Đurković (61.).


Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer (od 57. Lutfi), Centrih, Bajde, Kolsi, Korošec, Žitko, Tomažič-Šeruga (od 84. Cebara), Ivanović (od 74. Horvat), Vidmajer.
Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Klemenčič, Jelar, Đurković, Kongnyuy, Pokorn, Stojnić, Šušteršič, Bubanja.

Rumeni kartoni: Kolsi, Vrhovec, Vidmajer; Pokorn.
Rdeči karton: /.

Celjski nogometaši so še drugič zapored z domačega igrišča odšli sklonjenih glav. Po dobrem začetku jih je nato razžalostil Enis Đurković, ki je z dvema goloma Triglavu priigral šesto zmago v sezoni, s katero so Gorenjci vsaj začasno skočili na šesto mesto. Celjani ostajajo peti.

Celjani so tekmo začeli zelo razigrano in iz svojega prvega strela na tekmi zadeli. V osmi minuti je kot izvedel Tadej Vidmajer, Nikola Ivanović pa je bil najvišji v kazenskem prostoru in z glavo matiral Žana Pelka. Domači so imeli še eno priložnost v 18. minuti, ko je sprožil Vidmajer, Tilen Klemenčič pa je strel blokiral in žogo poslal v kot. Sledila je igra med obema kazenskima prostoroma, brez pravih akcij.

Oboji so sicer prihajali do kazenskega prostora, a zadnje podaje niso našle pravih naslovnikov ali pa sta bili obrambni vrsti uspešni pri lovljenju napadalcev v prepovedanem položaju. Zato pa je naslovnika v 38. minuti našla globinska podaja Edvina Zolića. Žogo je prejel Enis Đurković in z roba kazenskega prostora z lobom ukanil Matica Kotnika. Ta je v želji po pravočasnem posredovanju stekel iz vrat proti kranjskemu napadalcu.

Prav Đurković je bil tudi edini strelec v drugem polčasu. Po mirnejšem uvodu so Kranjčani povedli v 61. minuti, ko so gosti izvedli hitro akcijo, podajo Anžeta Jelarja z desne strani pa je Đurković iz bližine preusmeril v gol. Sedem minut pozneje so gosti znova izvedli nevarno akcijo, ki jo je končal Davor Bubanja s strelom malce čez gol. Isti igralec je imel v 78. minuti priložnost za potrditev zmage, saj je bil sam pred Kotnikom, a žogo poslal le malce mimo leve vratnice. Šest minut zatem je Bubanja spet prišel do strela (iz bližine), celjski vratar pa je dobro posredoval. 

Tekst: STA 
Foto: Sportida










SORODNE NOVICE

DELI NA