Triglav do točke pri Gorici

Gorica - Triglav Kranj 1:1 (1:0)

* Športni park, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Skok (Ptujska gora).
* Strelca: 1:0 Osuji (43.), 1:1 Majcen (75.).
* Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Tomiček, Hodžić, Kolenc, Grudina, Osuji, Marinič (od 55. Džuzdanović), Kotnik (od 69. Smajlagić), Filipović (od 76. Gulič).
* Triglav: Curanovič, Elsner, Žurga (od 89. Rogelj), Alić, Udovič, Mlakar, E. Kryeziu, Kumer, Tijanič, Kuhar, Majcen.
* Rumeni kartoni: Marinič, Tomiček; Majcen, Žurga, E. Kryieziu.
* Rdeči karton: /.

Zadnji obračun 3. kroga se je končal brez zmagovalca. Čeprav so imeli Novogoričani več žogo v svoji posesti in tudi več strelov, pa so Kranjčani iz mesta vrtnic odnesli pomembno točko, ki jim jo je priigral Luka Majcen.

Prvi polčas obračuna v Novi Gorici so dobili domači nogometaši, čeprav bi bilo kaj lahko tudi drugače. Novogoričani, pri katerih sta med drugimi sprva nekaj polpriložnosti zapravila Jaka Kolenc in Andrija Filipović, so povedli v 43. minuti. Uroš Celcer je podal iz kota z leve strani, Bede Osuji pa je najvišje skočil in žogo z glavo poslal v mrežo.

Na drugi strani so imeli tudi Gorenjci kar nekaj obetavnih akcij, najlepšo priložnost pa so zapravili v 37. minuti, ko je Luka majcen ukradel žogo, stekel sam proti vratarju Gregi Sorčanu, nato pa žogo v zadnjem trenutku oddal na desno do Ožbeja Kuharja, ki pa jo je namesto v mrežo poslal čez vrata. V 44. minuti sta dlani Sorčana ogrela še Tom Žurga in Gašper Udovič, ostalo pa je pri vodstvu Gorice.

V drugem polčasu je v 50. minuti najprej s strelom z roba kazenskega prostora poskusil Filipović, a meril malce previsoko, Leon Marinič pa je malce pozneje sprožil od daleč, Darjan Curanović pa se je izkazal z obrambo.

Po nekaj minutah brez posebnega razburjenja pa so v 75. minuti Kranjčani izenačili, ko je Luka Majcen iz bližine iz prve v mrežo pospravil odbito žogo. Do konca pravih priložnosti ni bilo več, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Novogoričani bodo v 4. krogu v nedeljo gostovali v Mariboru, Kranjčani pa bodo gostili Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Tretji krog PLTS bo postregel z nekoliko nenavadnim sporedom, saj bosta dve tekmi odigran v ponedeljek. V zadnjem obračunu se bodo udarili Goričani in Kranjčani, ki so v minuli sezoni dobili obe tekmi na severu Primorske.

DELI NA