Triglav premagal Primorje
Triglav Gorenjska je v 22. krogu Prve lige premagal Primorje z 2:0 (0:0).

Nogometaši iz Kranja so v prejšnjem krogu presenetili državne prvake iz Kopra in domov prinesli tri pomembne točke. Danes sta se v Kranju pomerila lanska drugoligaša, dvoboj pa je bil za obe moštvi nadvse pomembne.

Obe sta se nahajali v spodnjem delu lestvice, vseeno pa so bili v boljšem položaju domači, ki so imeli po 21 krogih štiri točke več kot Ajdovci.

Začetek je bil zadržan. Nobena od ekip si v uvodnih minutah ni pripravila nevarnejše akcije, tako da sta bila vratarja Miha Gracar in Admir Suhonjič brez dela. Šele v 20. minuti je Ajdin Redžič prvič streljal v okvir vrat, pri napadih Primorja pa je moral Gracar prvič posredovati v 25. minuti po dveh zaporednih kotih, ko je z roba kazenskega prostora meril Amer Jukan.
 
A preblisk v napadu je bil kratek, saj sta se ekipi nato spet posvetili igri med obema kazenskima prostoroma. Obetavnih akcij je bilo malo, več pa napak nogometašev na obeh straneh. Tik pred koncem polčasa se je polpriložnost ponudila Jukanu, toda domači vratar je z dobrim posredovanjem in izbijanjem žoge že izven kazenskega prostora preprečil poskus strela na gol.

V drugem delu sta obe moštvi stopili na plin in pokazali boljšo nogometno predstavo. Pri Primorju je v 57. minuti Saša Božičič dobro našel Simona Živca, vendar je Gracar z uspešnim posredovanjem rešil mrežo domačih, pet minut pozneje pa je z roba kazenskega prostora poskušal še Tim Lo Duca.

Povedli pa so domači. Anže Jelar je od daleč močno ustrelil, Suhonjič je žogo le odbil, v kazenskem prostoru pa je bil najhitrejši Dejan Burgar ter jo iz bližine poslal v gol. Zadetek je še bolj spodbudil Gorenjce, poskusil je Jelar, še bolj nevaren je bil Bernard Stjepanovič.

Njegov prvi poskus v 72. minuti je vratar Primorja še odbil, v 88. pa je bil domači napadalec natančen s kakšnih 20 metrov in dokončno potrdil zmago Triglava. Gostje bi po prvem zadetku lahko več iztržili od akcije v 77. minuti, toda po strelu Miodraga Mariča je žogo v polje odbil Jalen Pokorn.

S tremi točkami so se nogometaši Triglava povzpeli na šesto mesto in imajo 27 točk, toliko kot Goričani, medtem ko Primorje ostaja na zadnjem z 20 točkami.

SORODNE NOVICE

  • 12.03.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav-Primorje
    Oglejte si izjave po tekmi 22. kroga Prve lige Triglav-Primorje.

DELI NA