Triglav s polno bero točk

Triglav je v prvem krogu Prve lige doma premagal lendavsko Nafto z 2:1 (1:0).

Gorenjski nogometaši so v uvodnem krogu gostili Lendavčane, ki so se v minuli sezoni prav tako borili za obstanek v elitni prvoligaški druščini. In če je Kranjčanom uspelo zadržati večino igralcev iz lanske sezone, pa je Nafta doživela pravi osip in ekipo za novo sezono sestavila večinoma iz mladih nogometašev.

V uvodnih minutah gledalci niso videli dobrega nogometa, nato pa je Triglav prevzel pobudo in imel žogo več v nogah, a je težko prihajal do strelov. V 27. minuti so prvič resneje zapretili naftaši, ko je Zoran Lesjak že preigral domačega vratarja Žana Pelka, nato pa namesto v prazna vrata žogo poslal visoko čez gol.

Kazen je hitro sledila; domači navijači so namreč zadetek videli že deset minut pozneje, ko so Kranjčani izvedli lepo hitro akcijo. Anže Košnik je dobil žogo na levi strani, jo podal v kazenski prostor, kjer jo je lepo zaustavil Dejan Dimitrov ter nato iz obrata zadel za vodstvo Triglava.

Po prejetem zadetku so gosti do konca polčasa pritisnili; v okvir vrat so eden za drugim poizkusili Arpad Vaš, Dejan Sreš in tik pred polčasom iz prostega strela še David Tomažič Šeruga, a so se gostitelji uspešno ubranili in odšli na odmor s prednostjo.

V drugem polčasu sta si obe ekipi priigrali nekaj polpriložnosti, nato pa so že po dobrih desetih minutah igre gosti izenačili prek Boštjana Zelka. Slednji je svež vstopil v igro v 55. minuti, minuto pozneje pa še zadel za izenačenje.

Vedran Vinko se je poigral s kranjsko obrambo, s kakšnih dveh metrov podal na glavo Zelku, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti praznih vrat. Drugi polčas se je nadaljeval zelo dinamično, manjkalo ne na eni ne na drugi strani. Nafta je od 70. minute na igrišču ostala le z desetimi možmi, saj je Sandro Vinko prejel še drugi rumeni karton.

Kljub temu se gosti niso vdali in so še naprej poizkušali; v 83. minuti je vnovič lepo streljal Zelko, a tokrat mimo vrat. Četrti sodnik je pokazal tri minute podaljška, v katerem so gostitelji po razburljivi tekmi zadeli za zmago. Tekmo je v 92. minuti odločil Rok Dolžan in kranjski nogometaši so prišli do prvih treh točk v sezoni.

SORODNE NOVICE

  • 18.07.2011 | Prva liga Telekom Slovenije
    Odmev: Triglav - Nafta
     Oglejte si izjave s tekme 1. kroga Prve lige Triglav - Nafta.

DELI NA